Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tuzla Belediye Başkanı Metaverse ve Blockchain Teknolojisi Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi’nde her ay düzenli olarak yapılan “Başkan Gençlerle Buluşuyor’ etkinliğinde Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, metaverse hakkında yöneltilen soruları cevapladı. 

“Gerçekle, gerçek olmayanın karışması durumundan çok uzak bir durumdayız.” sözleriyle konuşmaya başlayan Tuzla Belediye Başkanı Sadi Yazıcı, metaverse olayının gözümüze yansıyan ışınlardan ibaret olduğunu ve gerçeklikle karıştırılmasını düşünmediğini söyledi. Farklı bir deneyim olacağından bahseden Yazıcı, “Belki yürüyeceğiz, koşacağız ama gerçeklikle karıştırılacağını düşünmüyorum.” dedi.

Kripto paralar ve metaverse hakkında düşüncelerinin neler olduğu ve belediye olarak meteverse’den arsa almayı düşünüp düşünmedikleri konusunda gelen sorulara Başkan Yazıcı:

Blockchain teknolojisini kullanarak uygulama çıkarmayı planlıyoruz. Bu uygulamada bütün vatandaşlarımızın katılarak kanaat belirtebileceği ve herkesin bileceği herkeste kayıtlı olan bir yöntem kullanarak yapacağız. Yönetime, yönetişim modeliyle katılabileceğiniz bir süreç belirliyoruz. Ayrıca, blockchain teknolojisi bitcoin yani kripto paralarla başladığı için blockchain eşittir kripto para olarak algılanıyor. Böyle bir şey yok. Blockchain teknolojisinin sonuna kadar kullanılması gerektiğini düşünüyorum.

açıklamalarında bulundu.

Arsa alıp almayacakları hakkında açıklama yapmadı.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!