Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Softbank Destekli Brezilyalı Kripto Şirketi, Portekiz Borsasını Satın Alarak Avrupa’ya Açılıyor

Latin Amerika’nın en büyük kripto para borsası Mercado Bitcoin’in sahibi Brezilya merkezli 2TM Group, Lizbon merkezli ilk lisanslı kripto para borsası CriptoLoja’nın çoğunluk hissesini satın aldığını ve Avrupa’da genişlemeyi hedeflediğini duyurdu.

Şirket tarafından 12 Ocak Çarşamba günü yayınlanan basın bülteninde 2TM Group tarafından satın alınan CriptoLoja‘nın, Haziran 2021 tarihinde ülkenin merkez bankası Banco de Portugal‘dan “sanal varlık hizmet sağlayıcı” resmi lisansını aldığına ve ülkede bu lisansı alan ilk şirket olduğuna yer verildi.

2TM Group CEO’su Roberto Dagnon;

Kripto küresel bir iştir. A&B finansman turlarımız uluslararası alanda genişlemek için ihtiyacımız olan ivmeyi kazanmamızı sağladı. Bu yatırım bize gelişmiş finansal fırsata ek olarak küresel rekabet için gereken teknolojiyi sağlayacak. Portekiz, Avrupa’da kripto için önemli bir merkez haline gelmeye başladı ve Avrupa’daki diğer pazarlara ulaşmamız için bir kapı açıyor. Bu yüzden bizim için stratejik bir bölge çünkü hizmet sunabilmek için özel bir lisans sahibi olmayı gerektiriyor.

açıklamalarında bulundu.

Tezgah üstü (borsa dışı gerçekleşen işlemler)  bir operasyon ile Avrupa pazarında büyümeye başlayacak olan şirket ikinci aşamada Mercado Bitcoin platformunu Avrupa’da bulunan bireysel ve kurumsal müşterilere ulaştırmayı hedefliyor.

CriptoLoja’nın kurucuları Luís Gomes ve Pedro Borges, 2TM’nin kıtadaki genişlemesine liderlik ederken aynı zamanda şirketin eş başkanları olmaya devam edecek.

Brezilyalı şirket geçen yaz boyunca Mercado Bitcoin kripto para borsası için gerçekleştirdiği finansman turunda 163 milyar dolar değere sahip Japon Softbank‘tan 200 milyon dolar yatırım almıştı.

Satın alım işleminin tamamlanması için Portekiz Merkez Bankası’nın onayının beklendiği bildirildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!