Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Yatırımcılarının Yüzde 58’i İlk Kez 2021 Yılında Yatırım Yapmaya Başladı

Kripto para borsası Huobi’nin arkasındaki şirket Huobi Group tarafından yapılan ankete göre kripto para sahibi yatırımcıların %58’i yatırım yapmaya ilk kez 2021 yılında başladı.

Huobi Group tarafından 2021 Aralık ayında 3000′den fazla ABD’li yetişkin arasında gerçekleştirilen anket, katılımcıların kripto bilgileri ve 2021 yılında yükselen kripto para piyasası hakkında görüşleri gibi birçok konudaki düşüncelerini ortaya koydu.

Sonuçlar, katılımcıların %28‘inin kriptoda yatırımı bulunduğunu ve bu katılımcıların %58’inin kriptoya ilk kez geçen yıl yatırım yaptığını, %21’inin ise ilk kez iki yıl önce kripto yatırımı yaptığını ortaya çıkardı. Katılımcıların %12’si dört yıl önce yatırım yapmaya başlarken %9’u dört yıldan daha uzun süredir kriptoya yatırım yaptığını söyledi

Ankette ayrıca katılımcılara ne kadar kripto yatırımlarının bulunduğu soruldu. Sonuçlara göre katılımcıların %46‘sının 1.000 dolar ve altında kripto yatırımı bulunurken %25‘inin ise 1.000 ila 10.000 dolar arasında yatırımının bulunduğu ortaya çıktı.

Ankete katılanların %42‘si kripto yatırımlarının çok riskli olduğunu düşüyor. Katılımcıların %34‘ü regülasyon eksikliğinden endişe duyarken %25‘i kriptoya yatırım yapmak için yeterli sermayelerinin bulunmadığını belirtti.

Kripto yatırımları hakkında düşünceleri sorulan katılımcıların %25‘i bunun bir balon olduğunu ve çökeceğini düşündüğü söylerken %42‘si geleceği hakkında fikirlerinin olmadığını veya bunun için yeterli bilgiye sahip olmadıklarını dile getirdi. Ankete katılanların yalnızca %19‘u kripto varlıklara inandığını ve gelecekteki “para” tanımını değiştirebilecekleri ifadelerine yer verdi.

DeFi ve NFT’ler gibi sektörlerin yükselişi sayesinde geçen yılın kripto için büyük bir yıl olduğunu söyleyen Huobi Group Küresel Strateji Direktörü Jeff Mei;

Bununla birlikte, ana akım benimsemesinin gerçekleşmesin için hala uzun bir yolumuz var. Bir kez daha insanlar sektörü anlamak için zaman ayırıyor ve küresel düzenlemelerde artık daha çok netlik var. Katılımda artış görmeyi bekleyebiliriz.

açıklamalarında bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!