Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Intel Enerji Tasarruflu Bitcoin ASIC’ini Gelecek Ay Tanıtacak

Teknoloji devi Intel, önümüzdeki ay düzenlenecek bir etkinlikte Bitcoin (BTC) üretmek için kullanılan “ultra düşük voltajlı, enerji tasarruflu” bir ASIC tanıtacak.

Intel’den bir grup temsilci, IEEE’nin 19-26 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek ISSCC konferansında sunum yapıyor olacak.

Konferansın ‘Öne Çıkan Çip Tanıtımları’ oturumunda yer alan sunumun başlığı, ‘Bonanza Mine: An Ultra-Low-Voltage Energy-Efficient Bitcoin Mining ASIC’ olarak açıklandı.

Bilhassa bitcoin üretiminde kullanılmaya uygun şekilde tasarlanan ASIC’ler, günümüzde bitcoin madenciliği yapan pek çok kişi/kuruluşun birincil tercihini oluşturuyor.

Intel tarafından yapılacak sunumun detaylarına ilişkin kapsamlı bir açıklama yapılmazken, sunumun 23 Şubat tarihinde gerçekleşeceği biliniyor.

Teknoloji devi Intel, bitcoin madenciliği yaparken enerji tasarrufu sağlayan ve yüksek performans getiren bir buluş için 2018 yılında patent almıştıIntel’in 21 Inc. adlı bir startup için madencilik amaçlı kullanılmak üzere çip ürettiği bilinse de şirket ASIC pazarına henüz tam anlamıyla giriş yapmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!