Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Karşıtı Senatör Warren Bankaların Kripto Para Piyasasına Girişinden Rahatsız

Amerika Birleşik Devletleri’nin kripto karşıtı senatörü Elizabeth Warren bankaların kripto para hizmetleri vermelerini engelleyecek bir yasa öneriyor.

Kripto karşıtı kampanyalarıyla tanınan senatör Elizabeth Warren, bu kez bankaların kripto para piyasasına girmelerini engellemek için Senato Bankacılık komitesi üyelerini ve Senatörleri Finans Denetleme Kuruluşu’ndan (OCC) bankaların, kripto para piyasasına girişini engellemelerini talep eden mektubunu imzalamaya çağırıyor.

Bankacılık komitesinin bir kısmı regülatörlerin kripto paralara yönelik mevzuatlar yayınlayarak Wall Street bankalarının kripto para piyasalarına girmesine dolaylı olarak izin verdiğini ve teşvik ettiğini düşünüyor. Kripto karşıtı grup, ana endişesini ise kripto paraların bankacılık sistemini riske atması olasılığı olarak açıklıyor.

Mektup, Finans Denetleme Kuruluşu’na, tüketicileri koruyan ve bankacılık sisteminin sağlamlığını destekleyen alternatif kripto para düzenlemeleri geliştirmek için FED (ABD Merkez Bankası) ve FDIC (Federal Mevduat Sigorta Kurumu) ile iş birliği yapmaya çağırıyor.

Mektup OCC başkanı Michael Hsu’ya gönderilecek. Başkan Hsu, kripto para birimlerinin geleneksel finansal sistemlere yayılmasına karşın yetkilileri dikkatli olmaya çağırıyor.

Mektubun son hali henüz kamuya açıklanmadığı için hangi Senatörlerin imzaladığı bilinmiyor ancak Senatör Warren, geçmişteki hamleleriyle de bir kripto karşıtı olarak tanınıyor.

Senatör Warren 2021 yılında DeFi’i kriptonun en tehlikeli unsuru olarak nitelendirmiş ve kriptonun fidye yazılımlarındaki rolünü araştırmak üzere bir yasa teklifinde bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!