Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

AMP Coin Nedir? AMP Coin Projesi Nedir?

Kripto para ekosisteminin en ilginç projelerinden biri olan AMP Coin’i sizler için araştırdık. Bu yazımızda AMP’nin projesini, geleceğini inceleyeceğiz.

Flexa ağının yerel coin’i olan AMP, Flexa ve ConsenSys şirketleri tarafından 2020’nin Eylül ayında başlatılan bir kripto para projesidir. Bir altcoin olan AMP, her türlü değer aktarımı için anında, doğrulanabilir güvenceler sunan yeni kripto para teminat belirteci olarak tanımlanmaktadır. Flexa ağı AMP mimarisi sayesinde varlıklarla ilgili çok çeşitli kullanım durumları için işlemleri hızlı ve geri döndürülemez bir şekilde güvence altına almaktadır. AMP’nin yerel coin olarak kullanıldığı Flexa, dijital varlıkların evrensel olarak kabul edilmesini sağlamak için tasarlanmış bir ticari ödeme ağıdır. Aynı zamanda AMP, ERC20 uyumlu bir akıllı kontrat altyapısına sahiptir.

AMP, teminat bölümleri ve teminat yöneticileri sistemi aracılığıyla doğrulanabilir teminatlandırma için basit ama çok yönlü bir arayüz sunmaktadır. Teminat bölümleri sayesinde herhangi bir hesabı, uygulamayı ve hatta işlemi teminat altına almak ve Ethereum blokchainde doğrudan teyit edilebilen bakiyeleri transfer etmek için kullanılır, Teminat yöneticileri, gerektiğinde bu bölümlerde teminatı kilitleyebilen, serbest bırakabilen ve yeniden yönlendirebilen akıllı sözleşmelerdir. AMP, teminatlandırma için çok çeşitli kullanım durumlarını destekler ve ayrıca orijinal adreslerinden ayrılmadan tokenların stake edilebileceği teminat modelleri gibi özel yetenekleri etkinleştirebilen önceden tanımlanmış  stratejik kavramları sunar. AMP akıllı sözleşmeleri, mikro dağıtımlar ve sürekli birleştirme dahil olmak üzere çeşitli yerleşik teşvik modelleri sunar. AMP, fikir birliği mekanizmasına veya herhangi bir kripto para birimine dayalı olarak ayrımcılık yapmaz. Dijital veya fiziksel her türlü aktarım, işlemleri güvence altına almak için AMP’yi teminat olarak kullanabilir.

AMP coin hakkında detaylı teknik bilgiler ise şöyledir:

Coin adı: AMP

Kontrat adresi: 0xff20817765cb7f73d4bde2e66e067e58d11095c2

AMP coin dolaşımdaki arz: 42,230,000,000 adet AMP

AMP coin toplam arz: 99,213,408,535 adet AMP

AMP Coin Hangi Ülkenin?

AMP coin hangi ülkenin projesidir sorusu kullanıcılar tarafından sıkça sorulmaktadır. Ekibimiz araştırmaları sonucunda AMP projesini geliştiren Flexa şirketinin ABD ve Kanada dahil olmak üzere her iki ülkede de merkezi bulunduğunu ortaya koymuştur. AMP coin kimin denildiğinde ise akla gelen ilk şirket Flexa’dır.

AMP Coin Çıkış Tarihi

AMP Coin ne zaman çıktı sorusunun cevabı ise, 2020 yılının Eylül ayıdır. Coin, ilk olarak amerikada Flexa şirketi tarafından kurulmuş arından ikinci merkezi olan kanadaya geçmiştir. 2 yıldır piyasada işlem gören AMP, 767 milyon dolarlık market hacmine sahiptir.

AMP Coin Geleceği

AMP coin stake edilebilir yapısı, ağ güvenliği ve ucuz işlem ücretleri sayesinde kullanıcıların dikkatini çekmektedir. Özellikle Binance borsası listelemesi geldikten sonra coin üzerinde kayda değer hacim artışları yaşanmıştır. AMP, mümkün olduğunca esnek ve geleceğe dönük olacak şekilde tasarlanmıştır. AMP’nin açık kaynak lisansı, uygulamanız için AMP ile kendi koşullarınıza göre arayüz oluşturma imkanını ve dağıtımını yapmayı mümkün kılar. AMP ağı içerisinde stake edilen her mevduat, merkeziyetsiz algoritmalar tarafından adil bir şekilde kullanıcıların ödüllendirilmesini sağlar. Yazılım üzerinde geliştirilmiş bu mimari yapı, kullanıcıların güvenilir bir stake sisteminde işlem yapmasını sağlar. Bu sebeple AMP coin geleceği yatırımcılar tarafından olumlu yorumlanmaktadır. Yakın gelecekte beklenen önemli bir AMP coin haberi bulunmamaktadır. Ledger cüzdanı tarafından desteklenen AMP, yatırımcılarına uzun vadeli saklama imkanı sunmaktadır.

AMP Coin Yorumu

AMP üzerinde değer aktarım ve saklama aracı olarak stake imkanı olması kullanıcıların dikkatini çeken en önemli noktalardan bir tanesini oluşturuyor. AMP, kullanıcılara yüksek güvenlik ve teminat hizmetleri sunarak kurumsal yatırımcıları kendine çekmeyi amaçlıyor. Binance borsasında 0,0083 dolardan işlem gören AMP, tüm zamanların en düşün seviyesini (ATL) korumaya çalışmaktadır. Fibonacci formasyonu doğrultusunda yorumlamak gerekirse, karşımıza çıkan ilk formasyon direnci 0,0245 dolar seviyesidir. O seviyeden hacimli bir kırılma gelirse karşımıza çıkacak bir diğer güçlü direnç ise 0,0351 dolar seviyesi olacaktır. Ayı piyasasının sona ermesi ve boğa tarafının güçlü çıkması durumunda, Binance üzerinde lsiteli olan bu coin kullanıcıların iligisini çekmeyi başarabilecek gibi görünüyor.

AMP Coin Avantajları

AMP coin, dijital ve gerçek dünyadaki transfer ve takas işlemlerinde teminat olarak kullanılma özelliğine sahiptir. Kullanıcılar, Bitcoin ve Ethereum işlemlerini AMP ile teminat altına alabilirler. AMP, işlemleri blockchain üzerinde ucuz ve hızlı bir işlem yapma imkanı tanır. Bunun yanı sıra şimdiye kadar hiç bir hack saldırısı gerçekleşmemiş bu ağ, yatırımcılarına güven vermektedir. Kurumsal yatırımcılar, teminat havuzları aracılığıyla işlemlerini ve varlıklarını dolandırıcılıktan korur. AMP stake edilebilir bir yapıya sahiptir. Kullanıcılar, varlıklarını belirli bir süreliğine kilitleyerek vade sonunda pasif gelir elde edebilir. AMP, yüksek kaliteli platformu sayesinde çeşitli endüstrileri destekleyebilir niteliğe sahiptir.

AMP Coin Nereden Alınır

Şuan da piyasada toplamda 42,230,000,000 adet AMP coin dolaşımdadır. AMP coinin toplam arz miktarı ise 100,000,000,000 adettir. Arz miktarının büyüklüğü sebebiyle fiyatı çok sıfırlı fiyat aralıklarında seyretmektedir. Bu yazının kaleme alındığı esnada AMP fiyatı 0,008304 dolar civarında seyretmektedir. AMP, halihazırda bir çok merkezi ve merkeziyetsiz borsadan satın alınabilmektedir. Bunlara örnek olarak Binance, Coinbase, Huobi Global, Gate.io, Kucoin, Bitstamp, Poleniex, Bybit, Hotbit, Uniswap, Sushiswap borsaları gösterilebilir. Binance üzerinden %20 indirimle AMP Coin Al‘a tıklayarak satın alabilirsiniz alabilirsiniz.

Ayrıca Türk kullanıcılar, Türk Lirası ile BtcTürk borsasından AMP coin alabilirler. CoinmarketCap verilerine göre AMP’nin günlük 7,5 milyon dolarlık işlem hacmi bulunmaktadır. Bunun yanı sıra geçtiğimiz günlerde Binance’in ABD kolu olan Binance US, SEC’in menkul kıymet olarak nitelendirdiği AMP’yi delist edeceğini açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!