Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED Açıklanan İstihdam Verilerinin Ardından Faiz Artırımlarını Agresifleştirebilir

ABD Tarım Dışı İstihdam Verileri 263.000 olarak açıklandı. Uzmanlara göre istihdam verileri üzerinden düşünüldüğünde ABD’nin gelecek dönem faiz stratejisinde sert değişiklikler görülebilir.

The Wall Street Journal tarafından yapılan habere göre 263.000 olarak açıklanan ABD Tarım Dışı İstihdam Verileri gelecek faiz politikaları konusunda kritik rol oynayabilir. Ekonomik yapı üzerindeki dengeyi sağlamak isteyen yetkililer, bu dengeyi kurmak adına bir sonraki toplantıda yüksek faiz artışı kararı alabilirler. Görünen o ki yüksek enflasyon ve artan faiz oranlarının ekonomi üzerinde baskı oluşturması nedeniyle iş gücü piyasasında kademeli bir soğuma modeli devam edecek. Fakat sürdürülen bu stratejinin enflasyon üzerindeki uzun vadeli tepkileri çok daha derin olabilir.

Uzmanlara göre çalışan veya iş arayan yetişkinlerin yüzdesini ölçen işgücüne katılım oranı verilerinin eylül ayında ki bu düşüşü, Federal Rezerv’in enflasyon mücadelesini karmaşıklaştırabilir. Çünkü işgücü piyasası, ücret artışını soğutmak ve genel üretkenliği artırmak adına işler için rekabet eden daha fazla işçiye ihtiyaç duyar fakat bunun sağlanamadığı durumlarda ekonomik stratejilerin ciddi anlamda değiştirilmesi gerekebilir.

ABD tarafından açıklanan istihdam verilerinin ardından kripto paralar ve hisse senetleri üzerinde düşüşler gözlemlenirken ABD dolar endeksi ve hazine getirilerinde ise kayda değer bir yükseliş yaşandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!