Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(QTUM) QTUM

[one_fifth padding=”5px 5px 5px 5px”]

Başlangıç Tarihi:
19/12/2016
Twitter:
@QtumOfficial
Website:
Qtum
Kapasite:
100 Milyon

[/one_fifth]

[four_fifth_last padding=”5px 5px 5px 5px”]

Hakkında

Qtum, merkezi olmayan ve açık kaynak kodlu bir akıllı sözleşme (Smart Contract) ve varlık aktarma prokolüdür. Proof of Stake (PoS) fikir birliği (consensus) kullanan Qtum, düğüm (node) operatörlerini işlemlerin doğrulanması ile ödüllendirir. Bunların yanında toplum katılımcılarının belirli ağ parametrelerini değiştirmek için oy kullanabilecekleri, merkezi olmadan yönetilen bir blok zinciridir.

Özellikleri

İşletmeler İçin Blockchain

Blokların yerleşim ve hesaplama katmanlarını ayırmak için daha fazla esneklik sağlar. Qtum’un yığın (stack) yaklaşımı, çoklu sanal makinelerin veya çalışma ortamlarının blok zinciri üzerinde çalışmasını sağlar.

Geniş Akıllı Sözleşme (Smart Contract) Ekosistemi

Qtum, akıllı sözleşmelerin görüntülenmesi, geliştirilmesi ve kullanılmasında yenilikler sağlar. X86VM ile birlikte Qtum, yeni nesil merkezi olmayan uygulamaların (DAPPS) gerçek bir hale gelmesine izin veren bir blockchain platformudur. Geliştiriciler, ana dilleri kullanarak Qtum için akıllı sözleşmeler oluşturabilirler.

Ölçeklenebilirlik

Qtum, blok boyutu, blok süresi, gaz çizelgeleri ve sözleşmeler için bir fork gerektirmeden değiştirilecek minimum gaz fiyatı gibi blok zinciri parametrelerine izin veren, merkezi olmayan bir yönetişim protokolü kullanır. Bunlara ek olarak Qtum ekibi 20.000 TPS (Transactions Per Second) imkanı sağlamak için Ligthning Network ve ödeme kanalları üzerinde çeşitli çalışmalar yapıyor.

Proof of Stake (PoS) Madenciliği

Qtum, ağın güvenliğini sağlamak için en az bir Qtum’a sahip olan herkese izin veren bir proof of stake protokolü kullanır. Mevcut Smart Stake Protokolü, akıllı sözleşmeler platformunun güvenliğini artırmak için bazı karşılıklı blok yönetim özellikleri ile PoS v3.0’ı temel almaktadır.

Merkeziyetsiz Blockchain Teknolojisi

Qtum’un fikir birliği (consensu) algoritmasından Basit Ödeme Doğrulama (SPV – Simple Payment Verification) protokolüne olan desteği ile ağın merkezi bir yapıdan uzak tutularak düşük bant genişliğine sahip ortamlardaki hafif istemcileri de dahil olmak üzere herkese akıllı sözleşme imkanı sağlar.

Grafik


[/four_fifth_last]