Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kurumsal Bitcoin Balinaları Yılın En Büyük İkinci Alımını Yaptı: Bu Sefer Farklı!

Kurumsal Bitcoin (BTC) balinaları, düşük ETF girişlerine ve fiyat hareketlerine rağmen 2024 yılının en büyük ikinci alımını yaptı.

On-chain analiz platformu CryptoQuant’ın analisti tarafından aktarılan verilere göre kurumsallar 2024 yılının en büyük ikinci Bitcoin alımına imza attı. Geçtiğimiz hafta boyun kurumsal balinalar tarafından alının miktar 101.600 BTC olarak kayıtlara geçti.

Geçen hafta Almanya ve Mt.Gox bağlantılı düşüşlerde birçok acemi yatırımcının pes ettiğini dile getiren analist, büyük balinaların ise vaktini Bitcoin toplamakla geçirdiğini kaydetti.

Bu sefer farklı olabilir

Benzer bir durum mart ayında da görülmüştü fakat analiste göre o günlerdeki alımlar, daha çok spot Bitcoin ETF’leri için sağlanıyordu. İçinde bulunduğumuz günlerde ise balinaların ETF’ler için değil dibi satın almak için harekete geçtiğini vurguladı:

Geçen hafta yaklaşık 101.6 bin BTC’lik birikim süreci kaydedildi, ancak özel bir detayla: ETF’ler düşük giriş alıyordu ve fiyatlar düşüyordu. Bu, Mart ayında görülen talepten farklı olduğunu gösterir; çünkü o dönem daha çok fon toplama ile ilgiliydi, mevcut kurumsal birikim ise büyük oyuncularda gerçek bir “dibi alım” sürecini işaret edebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!