Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsalarında Bu Yıl Hiç Görülmemiş İşlem: Bitcoin’i Etkileyebilir!

On-chain analiz platformu CryptoQuant 2024 yılı içerisinde kripto para borsalarında hiç yaşanmamış bir olayın yaşandığına işaret etti.

CryptoQuant analisti tarafından 16 Temmuz günü paylaşılan analizde, bu yıl içerisinde kripto para borsalarında hiç görülmediği kadar yüksek hacimli Tether (USDT) işleminin görüldüğüne yer verildi.

Aktarılan verilere göre önemli USDT giriş işlemlerinin, ocak ayının başlarında, nisan ayının sonlarında ve haziran ayının sonlarında meydana geldiği kaydedildi.

Analist, bu durumun Bitcoin özelinde görülen ani fiyat hareketleriyle ilişkili olduğunu söyledi. Ayrıca stablecoinlerin piyasa akışlarındaki etkisini vurgulandı:

Genel olarak, borsalardaki önemli USDT işlem hareketlerinin genellikle Bitcoin’deki kayda değer fiyat hareketleriyle örtüştüğünü öne sürüyor ve bu da stablecoin akışlarının potansiyel etkisini vurguluyor.

Daha önce etkisi ne olmuştu?

Analist tarafından paylaşılan grafikte de görülebileceği gibi geçtiğimiz dönemde yaşanan yüksek hacimli USDT işlemlerinin Bitcoin üzerinde birtakım etkileri olmuştu.

Ocak, nisan ve haziran aylarında görülen bu USDT hacimlerinin ardından ya düşüş ya da konsolidasyon gelmişti. Benzer bir durumun günümüzde yaşanıp yaşanmayacağını kestirmek zor olsa da bu denli hacimli USDT işlemleri geçmişte hep negatif senaryoların kapısını açmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!