Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin “Çok Kritik Bir Noktada” Diyen Analist, Ralli İçin Gerekli Seviyeyi Açıkladı

Ünlü analist Benjamin Cowen, haftalık grafikteki kritik bir hareketli ortalama seviyesinin üstüne çıkılırsa Bitcoin’in yükseleceğini düşünüyor.

Cowen, Bitcoin’in şu anda “çok kritik bir noktada” olduğunu ve BTC’nin 20 haftalık hareketli ortalamanın üzerine çıkması ve bu seviyeyi destek olarak koruması durumunda “daha çok ralli” için hazır olacağını belirtti.

Cowen, “2021’de çok benzer bir şey söylemiştim. 20 haftalık Yuvarlatılmış Hareketli Ortalama (SMMA) seviyesini koruyabilirsek önümüzde açık bir yol olacağını söylemiştim. Ve bir süreliğine de öyle oldu. Yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesini gördük.”

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, Kasım 2021’de 69 bin 44 dolara çıkarak o dönemin fiyat rekorunu kırdı. Bu yıl ETF’ler ve kurumsal talep ile fiyat, 73 bin 737 dolara çıkarak rekor tazeledi.

Cowen, Bitcoin’in halving sonrası süreçte yükselebilmesi için 20 haftalık SMMA’nın üstüne çıkması gerekiyor. Analist, Bitcoin’in güncel durumu ile 2013’teki durumu arasında benzerlikler olduğunu düşünüyor. Cowen:

“2013’e baktığınızda, birkaç kez 20 haftalık SMA’nın üzerine çıktık ama sonra tekrar üzerine çıkmak bir ay kadar sürdü. 2013’te de genel olarak daha düşük zirveler belirliyorduk ve yavaş yavaş 20 haftalık Yuvarlatılmış Hareketli Ortalama’nın üzerine çıktık. Ağustos’ta tekrar aşağı indik, Eylül’de destek olarak tuttuk ve ardından dördüncü çeyrekte bir ralli yaşadık.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!