Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatını Tahmin Etmek İçin Bunu Takip Edin: Likidite ile Bağlantılı!

Yatırım firması Two Prime’in analizine göre Bitcoin ve Ethereum fiyatları, artan para arzından olumlu etkilenebilir.

Two Prime tarafından yapılan araştırmaya göre Bitcoin fiyatı ile global M2 likiditesi arasında kayda değer bir korelasyon bulunuyor. Bitcoin fiyatı, M2 arzının büyüdüğü dönemlerde yükseliş gösterirken küçüldüğü dönemlerde düşüş yaşıyor.

Araştırmacılar, “Pearson korelasyon katsayısını kullanarak bu iki veri grubu arasında 0,854’lük bir korelasyon olduğunu görebiliriz” dedi.

ABD’deki M2 likiditesi, Fed politikaları kapsamında yılın ikinci çeyreğinde 21 trilyon dolardan 20,8 trilyon dolara geriledi. Two Prime analistleri, bunun yılın ikinci yarısı boyunca artmasını bekliyor. Çin’de ise likidite artıyor olsa da bu sürecin beklenenden daha yavaş ilerlediği belirtildi.

Araştırmacılar, “Likiditenin bu yılın ikinci yarısında çoğu kişinin umduğu kadar hızlı olmasa da artmasını bekliyoruz. Merkez bankalarının likiditesi, 2022 ve 2023’teki sıkı koşullardan sonra yükseliyor” dedi. Ancak hala merkez bankalarının alacağı politika kararları, öngörülemeyen kredi olayları ve ABD’deki başkanlık seçimleri gibi belirsizlikler bulunuyor.

Raporda, “Hisseler rekor kırmış ve enflasyon hafiflemişken ikinci çeyrekteki ‘hava boşluğunun’ sağlam bir trend olmadığı görülüyor ve bu, daha fazla BTC almak isteyenlere güçlü bir alım fırsatı sunuyor. BTC ETF’lerinin kurulması ve ETH ETF’lerinin yaklaşmasıyla birlikte bu iki varlık, likiditenin artmasından faydalanabilir” dendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!