Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Boğanın Nedeninden Uzaklaştıkça Yeni Boğa mı Tetikleniyor: Santiment Açıkladı

Kripto para piyasalarında son haftalarda yaşanan toparlanma ile birlikte yatırımcıların eğilimleri dikkat çekti.

Veri analiz platformu Santiment’in sağladığı kripto para piyasası ile ilgili sosyal medya üzerindeki tartışmaları ve paylaşımları değerlendiren “Crypto’s Social Discourse” verisi yatırımcıların eğilimleri konusunda dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.

Veriye göre kripto para yatırımcıları fiyatın yükseldiği ve özellikle istikrarlı hareket ettiği durumlarda meme coin, AI, Bigdata gibi projelerin tokenlarına yönelmek yerine Bitcoin, Ethereum ve Solana gibi daha oturaklı kripto paralara yöneliyor. Bu durum piyasanın daha temkimli bir tutum benimsediğine işaret ediyor ki fiyatlara istikrar olarak yansıyor.

Uzmanlara göre bu tür büyük kripto varlıklara olan ilginin artması, genellikle piyasada daha istikrarlı bir seyir ve güven artışına işaret ediyor.

Boğanın başrolleri, şimdi ise boğanın en büyük tehditi

Santiment’in verilerine göre meme coin, ai gibi projeler yerine son haftalarda büyük kripto paraların sosyal medya üzerindeki hakimiyeti belirgin şekilde arttı. Özellikle Bitcoin, Ethereum ve Solana‘nın sosyal medya üzerindeki payı diğer altcoin’lere nazaran ezici bir düzeye ulaşmış durumda. Bu durum kripto para topluluğunun daha güvenli ve sağlam yatırımlara yöneldiğini gösteriyor.

Geçmiş verilere bakıldığında piyasaların yükseldiği dönemlerde meme coin’lerin zirve yaptığını görebiliyoruz. Ancak bu yükseliş, büyük değere sahip kripto varlıkların zirve yaptığı dönemlerden oldukça farklı hareket ediyor. Kısa süren ve istikrarsız yükselişlerin gözlemlenmesi piyasa dinamikleri hakkında mesajlar barındırıyor.

Yaşanan son boğada önceki boğalarda olduğu gibi Bitcoin ile başlayan ve akabinde altcoin’ler ile devam eden, büyük projelerin ciddi hacimlere ulaşarak değer kazandığı bir süreç görülmedi. Bunun aksine özellikle Solana üzerinde üretilen, herhangi bir değeri olmayan ve arkasında hiçbir amaç barındırmayan, neredeyse %99’u dolandırıcılık amacıyla hayata geçirilen meme coin’ler ön plana çıktı.

Bu sebeple boğa bu tarafta yaşanmış ve en büyük yükselişler bu ekosistemde görülmüş olsa da ömrü kısa sürdü. Çünkü piyasaya giren paranın büyük bir kısmı “rugpull” gibi dolandırıcılık girişimleri sebebi ile çekildi ve azaldı.

Veriler gösteriyor ki piyasa bu tarz projelerden uzaklaştıkça daha istikrarlı hareket ediyor ve yolunu yani ayı (to the moon) buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!