Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CEO Meme Coin Çıkardı Piyasa Sallandı: Yüzde Yedi Bin Yükseldi, Hızlı Düştü!

Kripto para piyasasının deneyimli ismi, Solana (SOL) ağında yeni bir meme coin başlattı.

On-chain analiz platformu Nansen’in CEO’su Alex Svanevik, Solana tabanlı yeni bir memecoin olan IQ’yu piyasaya sürdü. Svanevik, bu token’ı oluşturmak için MakeNowMeme adlı platformu kullandı.

IQ, kripto veri platformu DEXScreener’a göre, lansmandan bir gün sonra 5 milyon dolar piyasa değerine ulaştı. Meme coin’in fiyatı1 Ağustos itibarıyla 0,001251 dolar  olarak kayıtlara geçti.

IQ piyasaya sürüldükten sonra %7.000 oranında bir artış gösterdi. Fakat bu artış uzun süremedi ve fiyat 0,0061 dolar seviyesinden 0,0012 dolara geriledi.

Svanevik sosyal medya platformu X’te, “Bir arkadaşımın geliştirdiği bazı teknolojileri test ediyorumdedi:

Bu şeye hemen atlamayın lanet olsun.’Apelemek’ terimi, yatırımcıların araştırma yapmadan hızla bir kripto para veya dijital varlık satın almasını ifade eder.

MakeNowMeme Nedir?

Svanevik, memecoin’i başlatmak için MakeNowMeme’i kullandı. Bu platform, kullanıcıların sadece X’te bir gönderi ile yeni bir memecoin başlatmasına olanak tanır ve kullanıcıların belirli bir formatta metin içeren bir tweet atmasını gerektirir.

Pump.fun platformuna benzer şekilde, yeterli sayıda kullanıcı yeni bir MakeNowMeme tokenini satın aldığında, likiditesi Raydium borsasında listelenir ve ardından yakılır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!