Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wall Street Devi Düşüş Bitcoin’in Suçu Değil Dedi, Kaynağını Açıkladı!

Wall Street devi Bernstein’in analistleri, Bitcoin’in düşüşünün bu sefer kripto paradan kaynaklanmadığını belirterek ABD seçimleri öncesi “Trump ticareti” olarak kalmaya devam ettiğini vurguladılar.

Bernstein analistleri, Bitcoin’in 50.000 doların altına düşmesi üzerine Bitcoin’in bu sefer suçlu olmadığını belirtti.  Analistler, kripto paralar için ek bir olumsuzluk görmediklerini belirterek Bitcoin’in ABD seçimleri öncesi bir “Trump ticareti” olarak kalmaya devam ettiğini vurguladılar.

Hafta sonu ve Pazartesi sabahı boyunca Bitcoin’in değeri neredeyse %20 düşüş yaşayarak 50.000 doların altına gerilerken Ethereum da yılbaşından bu yana kazançlarını kaybetti ve Cuma gününden bu yana %30 düşerek 2.100 dolar seviyelerine indi. Bernstein analistleri, Bitcoin’in “riskten kaçınma” aracı olarak tepki vermesinin şaşırtıcı olmadığını belirtti. “Burada kripto paralar için ek bir olumsuzluk görmüyoruz” diyen analistler, ABD resesyonu endişelerine karşı faiz indirimleri ve parasal genişleme beklentisiyle Bitcoin gibi “sert varlıkların” yeniden değer kazanmasını beklediklerini ifade ettiler.

Bernstein, geçmiş döngülerden farklı olarak, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının artık aktif ve oldukça likit olduğunu, günlük yaklaşık 2 milyar dolar işlem hacmiyle işlem gördüğünü ve büyük finans kuruluşlarının onaylarının gelmeye başladığını belirtti. Geçen hafta Morgan Stanley, 7 Ağustos’tan itibaren bazı müşterilerine spot Bitcoin ETF’lerini sunacağını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!