Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Donald Trump Kripto Para Sevgisini Açıkladı, Çin Riskini Hatırlattı

ABD’nin Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, piyasalar için zor bir günde kripto para hakkında bir kez daha konuşma fırsatı buldu.

Trump, Kick platformunda Adin Ross ile yaptığı bir canlı yayın röportajında, çeşitli konulara değindi. 23 yaşındaki Ross, Twitch’te video oyun yayıncısı olarak ün kazandıktan sonra, defalarca hakaret kullandığı için o platformdan yasaklanmıştı.

Ross, ABD hükümetinin son kripto satışlarından bahsederek Trump’a Kasım seçimlerini kazanması halinde kriptoya destek verip vermeyeceğini sordu.

Trump, “Bunu yapmamaları gereken bir şey çünkü bunu inşa etmeye çalışmaları gerekiyor,” dedi. “Biz yapmazsak, Çin yapıyor ve diğer yerler de yapıyor ve bunu zaten yapıyorlar.” diye ekledi.

Geçen hafta, Arkham Intelligence verilerine göre, ABD hükümetine ait olduğu düşünülen bir cüzdan, kimliği belirsiz bir cüzdana 2 milyar dolar değerinde bitcoin transfer etti. Bu bitcoinler, ABD Adalet Bakanlığı’nın daha önce Silk Road’dan el koyduğu fonlarla ilişkilendiriliyor. Hükümetin halen 11,1 milyar dolar değerinde kripto para tuttuğu belirtiliyor.

Trump, kriptoyu “çok modern bir para birimi” olarak nitelendirdi ve yapay zeka ile kıyasladı.

“Bu, yapay zeka gibi — ‘seviyor musun yoksa sevmiyor musun?’ — biz yapmazsak, Çin yapacak, ya da diğer insanlar yapacak, ve geri kalamayız, ve kripto tam da bu alanda” dedi. Eski başkan daha önce ABD’nin bir “Bitcoin madenciliği süper gücü” olmasını istediğini belirtmişti.

Trump, bu yılın başlarında kripto para birimine karşı olan tutumunu tersine çevirdi ve geçen ay Tennessee’de Bitcoin 2024 konferansında bir konuşma yaptı, bu sektörün en büyük etkinliklerinden biri. Bu görünümün, yeniden seçilme kampanyası için 21 milyon dolar toplamasına yardımcı olduğu bildirildi.

Bernstein analistleri, yakın tarihli bir raporda, “Kripto topluluğu ve endüstrisi, kripto para biriminin artık iki partili bir sorun olmadığı konusunda net görünüyor” diye yazdı.

“Kripto piyasalarının, Kasım başındaki seçim sonuçlarına kadar tamamen siyasi gelişmeler üzerine işlem göreceğine inanıyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!