Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beyaz Şapkalı Hacker Güvenlik Açığını Buldu, Altcoin Fiyatı Düştü

Play-to-earn oyunu Axie Infinity ile bağlantılı blockchain ağı Ronin, bir MEV botuna gönderilen 9,8 milyon dolarlık şüpheli bir çıkış işlemi nedeniyle köprüsünü durdurdu.

Bu işlem, Salı günü Türkiye saatiyle saatiyle 12:37 civarında gerçekleşti ve 3.996’dan fazla ETH’nin transferini kapsadı. Birçok kişi, bu işlemin etik bir hacker tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini tahmin ediyor. Köprü, 13:15’te durduruldu.

Axie Infinity ve Ronin Network’un kurucu ortağı Aleksander Larsen (takma adı “Psycheout”), X platformunda yaptığı paylaşımda, “Ronin Network köprüsü, whitehatlardan potansiyel bir MEV istismarı hakkında bir raporu araştırırken durduruldu. Kısa süre içinde daha fazla bilgi ile geri döneceğiz. Köprü şu anda 850 milyon dolardan fazla değeri güvence altına alıyor ve bu güvenli” dedi.

Fiyat anında düştü

Ronin’in kripto para birimi RON, işlemden hemen sonra yaklaşık yüzde 5’ten fazla düşerek 1,40 doların altına indi.

Ronin’in Ethereum ile olan köprüsü, daha önce Mart 2022’de 600 milyon dolar değerinde hacklenmişti. Beş doğrulayıcı anahtarın istismar edilmesiyle 173.600 ETH (o dönemde yaklaşık 590 milyon dolar) ve 25,5 milyon dolar değerinde stablecoin USDC kaybedilmişti.

Axie Infinity yaratıcısı Sky Mavis’in kurucu ortağı Jeffrey Zirlin’e ait cüzdanlar da bu yıl Şubat ayında 9,7 milyon dolar değerinde Ethereum için hacklenmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!