Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Dip ve Tepe Avcısı Sinyale Dikkat: Hiç Yanıltmadı!

Bitcoin’de (BTC) dipleri ve tepeleri işaret eden metrik bir kez daha heyecanlandırdı.

On-chain analiz platformu Santiment tarafından paylaşılan X gönderisinde, kripto para piyasasının sosyal metriklerine yer verildi. Dipler ve tepeler konusunda iyi çalıştığı belirtilen bu metriğin son zamanlarda yine aşırı korku bölgesine geldiği kaydedildi.

Yatırımcılar piyasa düşüşüne karşı korkuyla tepki verirken bu gibi durumlar genelde dip bölgeleri olarak geride kalmıştı.

Kripto para piyasasında benzer açgözlülük ve korku noktaları olmuştu. Hatta analist,  Ethereum’un Temmuz ortasındaki tüm ETF abartısından sonra erkenden zirveye çıktığını ve bu durumun aynı sinyal aracılığıyla anlaşıldığını aktardı.

Sosyal medya yorumlarındaki olumlu ve olumsuz paylaşımların oranı, açıkça görülebilen harika zirve ve dip fırsatlarına yol açıyor. Burada, Ethereum’un Temmuz ortasındaki tüm ETF abartısından sonra nasıl erken zirveye ulaştığını görebiliyoruz. Bitcoin’in son zirveleri (açgözlülük) ve dipleri (korku) de açıktı.

Bitcoin, bu yazının yazıldığı sırada 56.676 dolardan işlem görüyor olsa da, vadeli işlem yatırımcıları hala fiyatın daha da düşebileceğini düşünüyor. Tyr Capital baş yatırım sorumlusu Ed Hindi, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada, “Yatırımcılar, BTC ve ETH üzerinde düşüşe karşı koruma sağlamak için agresif bir şekilde put ve put spreadleri satın alıyor” dedi.

Put-to-call hacim oranı, put (satış) ve call (alım) opsiyonlarına olan talebi ölçer. CoinGlass verilerine göre, son 24 saatte bu oran %46.94 call ve %53.06 put olarak gerçekleşti ve put-to-call oranı 1.13’e ulaştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!