Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasası Negatif Fiyatlıyor: Harris, Trump’a Karşı Öne Geçti!

DeFi tabanlı tahmin platformu Polymarket özelindeki son veriler şaşkınlık yarattı.

ABD başkanlık yarışının 2 önemli ismi Donald Trump ve Kamala Harris için Polymarket özelinde başlatılan bahis, beklenmedik bir yere taşındı.

Trump aylardır yarışı önde götürürken güncel bahse oranlara göre Harris %52 ile Trump’ın önüne geçmeyi başardı. Trump’ın şansı temmuz ortasında %70 iken bugün %46’ya geriledi.

ABD seçim sonuçları, platformda en büyük tahmin piyasası olmaya devam ederken, işlem hacmi şu an 572 milyon doları aştı.

Bu tablo kripto paralar için iyi olamayabilir

Kripto para yatırmcılar, sektöre yönelik desteğiyle bilinen Donald Trump’ın kazanma ihtimalini geçtiğimiz süreçte pozitif fiyatlanıştı. Fakat zayıf rakip Joe Biden’ın sahadan çekilmesi ve yerine Harris’in gelmesi piyasa için pek pozitif bir etki yaratmadı.

Öte yandan bazı analistler, kim seçilirse seçilsin ABD’nin kasım ayından sonra para basma politikasına yöneleceğini ve bu durumun kripto para piyasası gibi risk varlıkları için ciddi bir yükseliş başlatacağını düşünüyor.

ABD’li senaötler, Polymarket’in siyasetin etik doğasına aykırı olduğunu belirterek bu platformun kısa süre içerisinde kapatılmasını talep etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!