Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin Yatırımcıları 2 Günlük Ağ Çöküşüne Rağmen Alıyor: Fiyat Yükseldi

Cosmos tabanlı Layer 1 blockchain’i Canto, bugünkü güncellemeyle birlikte 33 saat süren kesintiyi çözmeyi planlıyor.

CantoScan verilerine göre Canto blockchain’inde “konsensüs ile ilgili bir sorun” nedeniyle en son 10 Ağustos’ta bir blok işlendi. Etherscan’e göre Canto ağında 37 saat boyunca işlem yapılmadı ve 46 saat içerisinde sadece iki işlem kaydedildi.

Canto ekibi tarafından yapılan açıklamada ağda bir sorun olduğu teyit edildi ve sorunun giderilmesi için 12 Ağustos Türkiye saati ile 15:00’te bir güncelleme yapılmasının planlandığı duyuruldu.

Canto ekibi, 9 Ağustos’ta da Callisto adlı başka bir güncelleme yapmayı planlıyordu. Ancak bu güncellemenin yapılıp yapılmadığı ya da bu güncelleme ile ağda yaşanan kesinti arasında bir bağ olup olmadığı açıklanmadı.

Kullanıcıları sakinleştirmeye çalışıyor

Canto ekibi, ağdaki kesintiye rağmen kullanıcılara endişelenmemeleri gerektiğini ve konsensüs sorunu çözüldükten sonra ağdaki tüm işlevlerin normale dönmesinin beklendiğini söyledi.

Canto, “Tüm fonlar güvende. Blockchain yeniden çalışmaya başladığında kullanıcılar, tüm işlemlerine normal şekilde devam edebilecek” açıklamasını yaptı.

Ağustos 2022’de piyasaya giren Canto, Eylül 2023’te Ethereum’a geçmeyi ve bir Layer 2 ağı haline gelmeyi planlıyordu. Ancak bu karar Mart 2024’te geri çevrildi ve Canto, Layer 1 olarak faaliyet göstermeye devam etti.

CoinGecko verilerine göre Canto’nun kendi token’ı olan CANTO, güncelleme duyurusundan sonra son 24 saat içerisinde yüzde 6,41 değer kazandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!