Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’nin Rakibi Bybit, Listeleyeceği Coinler İçin Yeni Kriterler Belirledi

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Bybit, listeleme ve delist işlemleri için yeni kriterler belirledi.

Bybit tarafından yapılan açıklamada, “Kripto para sektöründeki listelemelerin hızla artması, şeffaflık, güvenlik ve piyasaya manipülasyonu konularında endişelere yol açtı. Bybit, bu zorlukları kullanıcıların çıkarlarını ön planda tutarak aşmayı taahhüt ediyor” dendi.

CoinGecko verilerine göre Bybit, günlük 4,6 milyar dolarlık işlem hacmiyle Binance’nin hemen arkasında yer alıyor.

Listelenen projeler yakından izlenecek

Bybit, piyasa manipülasyonunu önlemek amacıyla birincil ve ikincil piyasalar arasında köprü görevi gören piyasa-öncesi mekanizmasını kullanmaya devam edecek.

Borsada listelenen projelerin performansı, finansal ve teknolojik denetimleri periyodik olarak gözden geçirilecek.

Kullanıcılarla iletişime geçilecek

Bybit, borsada listelenen projelerin güncellemeleri, token yakımları, belirli bir vadeyle dondurulmuş tokenları gibi önemli gelişmeleri hakkında kullanıcıları bilgilendirecek.

Yapılan açıklamaya göre borsa ayrıca listeleme kararlarıyla ilgili şeffaflığı artırmak amacıyla kullanıcılardan geri bildirim alacak. Bu kapsamda düzenli anketler ve oylamalar düzenlenecek.

Bybit, delist işlemleri için performans ölçütlerine, kural ihlallerine ve dolandırıcılık faaliyetlerine dayalı kriterler belirleyecek. Bu, düşük performans gösteren veya riskli projelerin platformdan kaldırılmasını sağlayacak.

Bybit, sektördeki diğer borsalara da benzer bir yaklaşım benimsemeleri için çağrıda bulunurken borsanın Operasyon Direktörü Helen Liu, “Endüstri olarak ancak sağlıklı ve sürdürülebilir bir ekosistem oluşturmak için birlikte çalışırsak geleneksel finansla kendimizi karşılaştırabiliriz” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!