Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Neden Düşüyor: Analiste Göre Sebep ETF Satışları Değil!

Nansen analistinin Ethereum (ETH) özelinde yaşanan düşüşler hakkında yaptığı yorumlar dikkat çekti.

Nansen on-chain analiz platformunun kıdemli araştırma analisti Aurelie Barthere, Ethereum fiyat hareketlerinin spot Ethereum borsa yatırım fonlarından (ETF) yaşanan devam eden çıkışlardan değil, yatırımcı ilgisindeki düşüşten kaynaklandığını belirtti:

27 Temmuz’da ABD merkezli spot Ethereum ETF’lerinin piyasaya sürülmesinden bu yana Ethereum fiyatı %26’dan fazla düşüş yaşadı. ETF’ler, piyasaya sürüldüklerinden bu yana toplamda 420,5 milyon net çıkış kaydetti.

Ancak Ethereum fiyatındaki bu düşüşün, ETF çıkışlarından ziyade yatırımcıların risk alma iştahındaki azalmanın bir sonucu olduğunu vurguladı.

Barthere Cointelegraph’a konu hakkında verdiği demeçte şunları aktardı:

Bitcoin, 23 Temmuz’dan bu yana %14 oranında düştü. Benim değerlendirmeme göre, bu durum ETF lansmanı ile ilgili değil, risk alma isteğindeki yorgunluktan kaynaklanıyor.

Başlangıçta yatırımcılar, Ethereum ETF’lerinin piyasaya sürülmesinin büyük bir fiyat artışına yol açacağını öngörmüşlerdi.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %2 değer kaybeden Ethereum, yazım esnasında 2.570 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!