Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Justin Sun’ın TRON’u Meme Coinler ile Solana’yı Ezdi Geçti!

Justin Sun’ın TRON (TRX) ağında artan meme coin çılgınlığı, Solana’yı (SOL) geride bırakmayı başardı.

Tron ağında yeni başlatılan memecoin oluşturma platformu Sun Pump, rakibi Pump.fun’ı günlük aktivite ve gelirde geride bıraktı.

21 Ağustos’ta blockchain araştırmacısı Adam, X platformunda yaptığı paylaşımda, Sun Pump’ın son 24 saat içinde elde ettiği gelir ve oluşturulan yeni token sayısının, Solana tabanlı Pump.fun platformunu geçtiğini aktardı.

Dune Analytics verilerini kaynak gösteren Adam, Sun Pump üzerinde 7.351 token oluşturulduğunu ve platformun 24 saat içinde 585.000 dolar gelir elde ettiğini belirtti. Aynı zaman diliminde Pump.fun platformunda ise 6.701 yeni token oluşturulmuş ve 366.000 dolar gelir elde edilmişti.

Sun Pump’ın bu hızlı yükselişi, 9 Ağustos’ta başlatılmasından sadece 12 gün sonra gerçekleşti. Platform, açılışından bu yana 1,5 milyon dolardan fazla gelir elde ederken, 25.000’den fazla yeni memecoin piyasaya sürüldü.

Sun Pump üzerinde başlatılan bazı memecoin’ler büyük değer kazandı. Örneğin, bir trader, SunWukong (SUNWUKONG) isimli token ile 1.000 dolarlık yatırımını kısa sürede 750.000 dolara çıkardı. Diğer bir token olan SunDog (SUNDOG) ise 270 milyon dolarlık piyasa değerine ulaştı.

Memecoin platformunun popülerliği, Tron ağının gelirlerini de artırdı. DefiLlama verilerine göre, Tron son 24 saat içinde 3,48 milyon dolar gelir elde ederek önceki günün gelirine eşdeğer bir performans sergiledi.

Tron ekosistemine likidite akışı da hızla arttı. Bu durum, Tron’un kurucusu Justin Sun’ın 10 milyon dolarlık Meme Ekosistem Destek Teşvik Programı ile desteklendi. Ayrıca, stablecoin ihraççısı Tether, 20 Ağustos’ta Tron blockchain’inde ek olarak 1 milyar Tether token basarak likiditeyi artırdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!