Koin Bülteni'ni Google'da kaynak olarak ekle Koin Bülteni'ni Google'da kaynak olarak ekle

Bitcoin Dirençleri Kırdı Geçti: ABD Etkisi Altcoin Boğasını Tetikleyecek Mi?

Bitcoin (BTC) son 24 saat içerisinde %5’in üzerinde artış göstererek 64.828 dolara kadar ulaştı. Gözler yükselişin arkasındaki sebeplere çevrildi.

23 Ağustos Cuma günü ABD Merkez Bankası Başkanı (FED) Powell’ın güvercin yönlü konuşmaları, kripto para piyasasına pozitif yansıdı.

Eylül ayında beklenenden fazla faiz indirimi gelebileceği veya faiz indiriminin beklenenden daha erken gelebileceğine dair ihtimaller, risk piyasalarının her alanında yükseliş getirdi.

Öte yandan ABD Başkan Adayı Kennedy Jr.’ın başkanlık yarışından çekileceğini ve kripto para destekçisi Donad Trump’ın arkasında yer alacağını açıklaması da piyasalara olumlu yansıdı.

Bitcoin’i ABD’nin ulusal rezervine dahil etmek isteyen Trump’ın kazanma ihtimalindeki bir artış, kripto para piyasasına doğrudan etki etmiş oldu. Kennedy, son bir yılda kripto endüstrisine karşı dostane bir tavır sergilemişti. En son, birkaç Bitcoin ile ilgili yürütme emri çıkarma sözü vermişti.

Trump’ın DeFi platformu ve altcoin boğası

Öte yandan perşembe günü Trump, “The DeFiant Ones” adlı bir kripto projesini desteklediğini duyurmuştu.

Bu proje, Trump’ın iki oğlu tarafından yönetiliyor. Cuma günü bir Telegram kanalında yapılan duyuruda, yeni bir DeFi platformunun, “yolsuz, pahalı ve verimsiz aracıları” ortadan kaldıracağı belirtildi.

Hem ABD’den gelen pozitif veriler hem de Trump’ın altcoin piyasasına yönelik bu hamleleri, eylül ayından sonra bir altcoin boğasının başlayabileceğine dair beklentileri artırdı.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %5 yükseliş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 64.300 dolardan işlem görüyor. Bitcoin bu yükselişle birlikte neredeyse ağustos ayındaki tüm düşüşlerini geri toplamış oldu.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1995 İstanbul doğumlu. Nşantaşı üniversitesinde Televizyon Programcılığı ön lisansını tamamladıktan sonra İstanbul Arel Üniversitesinde tam burslu olarak Sinema Televizyon eğitimini tamamladı. Farklı kanallarda reji ve kameraman olarak görev üstlendi. Üniversite yıllarında kısa/orta metraj filimler çekti ve dünya çapında filim festivallerinden…