Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk ve Vitalik Buterin, Telegram CEO’suna Destek Çıktı: “Endişe Verici”

Elon Musk ve Vitalik Buterin, hafta sonunda Paris’te gözaltına alınan Telegram CEO’su Pavel Durov’a destek çıktı.

Elon Musk, Avrupalı yetkililerin Pavel Durov’u gözaltına almasının konuşma özgürlüğüne karşı atılmış bir adım olduğunu düşünüyor. Musk, Amerikalı girişimci Vivek Ramaswamy’nin “Bugün sıra Telegram’da. Yarın X’te olacak” şeklindeki paylaşımını yanıtlayarak, kendisinin “haklı olduğunu” belirtti.

Musk, başka bir paylaşımında ise “POV: Avrupa’da yıl 2030 ve bir meme (paylaşımını) beğendiğiniz için idam ediliyorsunuz” dedi.

Telegram’ı 2013’te kuran Durov, 2014’te Rusya’yı terk etti ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşamaya başladı. Durov’un BAE’ye ek olarak Fransa vatandaşlığı da bulunuyor.

Hakkındaki yakalama kararı doğrultusunda Paris yakınlarındaki havalimanında gözaltına alınan Durov’un Telegram’ın suç amaçlı kullanımını önlemek için gerekli adımları atmadığı öne sürülüyor.

Vitalik Buterin’den de destek geldi

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, “Telegram’ı geçmişte şifrelemeyi ciddiye almadığı için eleştirmiştim” dedi.

Ancak Buterin, Telegram kurucusunun gözaltına alınmasına karşı çıkarak, “Ama (şimdilik bilindiği kadarıyla sadece ‘modere etmemek’ ve insanların bilgilerini paylaşmamakla suçlanıyor) bu Avrupa’daki yazılım ve komünikasyon özgürlüğünün geleceği açısından kötü ve endişe verici gözüküyor” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!