Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yarım Milyar Dolar ile Buradayım Dedi: Kurumsallar 3 Altcoin’e Yine Döndü!

Bitcoin (BTC) fiyatı yeniden yükseliş yaşayarak 64 bin doları korumaya çalışırken kurumsal kripto para fonlarına 553 milyon dolarlık giriş gözlemlendi.

Coinshares tarafından paylaşılan verilerde, iki hafta önce 30 milyon dolar giriş yaşayan kripto para fonlarına 553 milyon dolarlık bir giriş olduğu belirtildi.

Spot Bitcoin ETF onayının ardından Bitcoin’e yönelik kurumsal ilgi yüksek seviyeye ulaşmıştı. Geçtiğimiz hafta yine Grayscale fonları, önceki haftalara göre devasa çıkış yaşamasa dahi çıkışlarda başı çekti. ETF ihraççılarına olan ilgi ortalama seviyede seyrederken Fidelity’nin spot Bitcoin ETF’ine ve BlackRock’ın spot Bitcoin ETF’i iShares’a olan talep haftanın pozitif kapanmasına neden oldu.

Ethereum ETF’lerinin işleme başlamasının ardından gelen yatırımlar, ilk defa iki hafta pozitif seviyeye ulaşmıştı. Ancak ETF listelemelerinden 4 hafta sonra pozitife ulaşan Ethereum, yeniden negatife döndü. Bu süreçte Bitcoin liderlik koltuğunda kalmayı başardı ve 543 milyon dolarlık girişle pozitif haftaya öncülük etti.

Altcoinlere dönüş

Kurumsal yatırımcılar bir süredir Solana, Chainlink, Cardano, Litecoin ve Ripple gibi birçok altcoin’e yatırım yapıyordu. Ancak kurumsallar, Bitcoin’de yaşanan düşüş ile birlikte birçok altcoinden de kaçış gerçekleştirmişti.

Fiyatların yeniden yükseliş dönemine girmesi ile birlikte Solana, küçük de olsa yatırım gördü. Solana haricinde Litecoin 500 bin dolarlık, Ripple ve Cardano 300 bin dolarlık giriş gördü.

Bölgesel olarak ABD 498 milyon dolarla en büyük giriş payını aldı. Hong Kong ve İsviçre de sırasıyla 16 milyon dolar ve 14 milyon dolarlık önemli girişler gördü. Almanya’da ise 9 milyon dolarlık küçük çıkışlar yaşandı ve bu da yılbaşından bu yana net çıkışa sahip olan birkaç ülkeden biri olmasına neden oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!