Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Lise Öğrencilerine Ders Olarak Okutulacak: Yeni Fırsatlar Doğuracak

Arjantin Eğitim Bakanlığı, Ethereum’u Buenos Aires’teki lise müfredatına dahil etmek için ETH Kipu ile iş birliği yaptı.

ETH Kipu Vakfı tarafından yapılan duyuruya göre Buenos Aires yönetimi ile iş birliği içinde Ethereum ve blockchain teknolojisini lise öğrencilerine tanıtmak için bir program başlatıldı.

Bu programla birlikte Buenos Aires’teki liselerde öğrencilere pratik deneyim sunmak amacıyla blockchain stajları da sunulacak. İlk ders 27 Ağustos’ta başlayacak.

Ethereum için Solidity eğitimi verilecek

ETH Kipu, ayrıca online bir Solidity kursu düzenlemeyi planlıyor. Bu kursun amacı, 18 yaşından büyük 500 öğrenciye merkeziyetsiz uygulamalar (DApps) geliştirme konusunda eğitim vermek.

2014’te Ethereum için geliştirilen Solidity, Ethereum ağındaki akıllı sözleşmeleri yazmak için kullanılıyor. Bu dil BNB Smart Chain ve Avalanchte’de tercih edilebiliyor.

ETH Kipu’nun kurucu ortağı Paula Doy, Ethereum’un liselerdeki entegrasyonunun öğrencilere teknoloji hakkında bilgi sağladığını ve “geleceği şekillendirmek” için araçlar sunduğunu belirtti. Doy, bu programın ayrıca Arjantin’deki gençler için yeni iş imkanları yaratacağını ve Arjantin’in blockchain pazarındaki konumunu güçlendireceğini söyledi.

Enflasyon oranının yıllık yüzde 270’i geçtiği Arjantin, dünyada kripto paraları en çok benimsemiş ülkeler arasında yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!