Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Santiment: Bitcoin Yatırımcıları Paralarını Bu Altcoinlere Kaydırmaya Başladı

Kripto para analiz platformu Santiment’e göre yatırımcılar, Bitcoin’den altcoin piyasasına geçiş yapmaya başlamış olabilir.

Bitcoin fiyatı, son 24 saat içinde yaklaşık yüzde 2 düşüş yaşarken borsalardaki toplam açık pozisyonlarda yüzde 7,5’lik azalma oldu.

Buna karşılık, Ethereum (ETH) ve Solana (SOL) piyasalarındaki açık pozisyonlarda neredeyse hiçbir azalma yaşanmadı.

Bitcoin’den altcoinlere yöneliyorlar

Santiment’e göre yatırımcılar, bu ayın başında yaşanan düşüşün ardından toparlanan Ethereum ve Solana gibi altcoinlerde gitgide daha fazla potansiyel görüyor olabilir. Analistler, “Bu da Bitcoin’den uzaklaşıp, daha fazla kazanç umuduyla altcoinlere yönelme eğilimine işaret ediyor” dedi.

Yatırımcılar, piyasadaki belirsizlikler yüzünden Bitcoin’e olan maruziyetini azaltıyor olabilir. ETH ve SOL piyasalarında benzer bir düşüşün yaşanmamasının sebebi, bunların bu ay BTC’ye karşı daha az hassas olması olabilir.

Zirveden satış için bekliyorlar

Santiment ekibine göre bu veriler, büyük yatırımcıların sermayelerini Bitcoin’den altcoinlere kaydırıyor olduğu anlamına gelebilir. Buradaki hedef, riskleri çeşitlendirmek ve daha yüksek getiri kovalamak olabilir.

Santiment, “Bitcoin açık pozisyonlarındaki düşüş, yatırımcıların Ağustos’taki toparlanmanın sonuna geldiğini düşünerek zirvede satış yapmaya çalıştıklarını gösteriyor olabilir” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!