Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yatırımcılarına Kritik Uyarı: Yeni Satış Baskısı Kapıda Olabilir!

On-chain analiz platformu CryptoQuant’ın analisti, Bitcoin (BTC) yatırımcılarını daha fazla satış baskısı konusunda uyardı.

CryptoQuant analisti, Bitcoin için satıcıların tekrardan aktif hale geldiğini raporladı. 26 Ağustos tarihli paylaşımında, 64 bin dolar bandına yaşanan yükselişlerin ardından satış baskısının yeniden ciddi bir boyuta geldiğine yer verdi.

Bitcoin geçen hafta bir yükseliş yaşadı, son aralığından çıktı ve yüksek oynaklık döneminden geçti. Bu olaylar sırasında, daha önce durgun olan bazı ağlar bir kez daha aktivite belirtileri göstermeye başladı.

Kısa vadeli tutucular, 1h-1m harcanan çıktı yaş bantlarının gösterdiği gibi 33.155 Bitcoin transfer etti. Bu, anında satış baskısı yaratabilir. Fiyattaki yavaşlama, Bitcoin’in serbest bir geri çekilme başlatabileceğini gösteriyor.

1h-1m harcanan çıktı aş bandı, 1 hafta ve 1 ay önce Bitcoin yatırımında bulunan yatırımcı anlamına gelmektedir. Yani bu, yeni ve kısa vadeli bir yatırımcı grubunu temsil etmektedir.

Analist konu hakkında şu ifadelere yer verdi:

Bu yaş bandı hareketleri artarsa, zaman zaman daha yoğun hale gelebileceğinden ekstra dikkatli olunması önerilir. Bunu takip ettiğinizden emin olun.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,1 yükseliş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 62.324 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!