Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bankacılık Devi Citi Açıkladı: Kripto Paralar Bu Tarihten Beri Zorlanıyor

Bankacılık devi Citi’ye göre kripto para piyasası, bir aydır tam anlamıyla toparlanmakta zorlanıyor.

Citi tarafından Cuma günü yayımlanan bir araştırma raporuna göre, ABD’de 23 Temmuz’da spot Ethereum (ETH) borsa yatırım fonlarının (ETF) işlem görmeye başlamasından bu yana kripto para piyasası zorluklarla karşılaştı.

Banka, bu dönemde diğer risk varlıklarının da zayıf performans gösterdiğini, ancak kripto paraların özellikle tarım dışı istihdam (NFP) verilerinin ardından gelen toparlanma sonrasında, volatiliteye göre ayarlanmış bazda daha kötü performans sergilediğini belirtti.

Kriptolara gösterilen talep azaldı

Raporda, “Kripto talebi son haftalarda kurudu” ifadesi yer alırken, spot Bitcoin (BTC) ve Ethereum ETF’lerinin son ayda net çıkışlar yaşadığı belirtildi.

Analist David Glass liderliğindeki ekip, bu çıkışların, nispeten düşük arama ilgisi ve zayıf on-chain aktivitesiyle çakıştığını yazdı.

Bu zayıf talep, Ağustos ayında kısa bir süre için negatife dönen vadeli işlem fonlama oranlarında da kendini gösterdi. Citi, ABD ekonomisinin “yumuşak iniş mi yoksa sert iniş mi” yapacağına dair daha fazla bilgi elde edilene kadar ETF akışlarının hayal kırıklığı yaratmaya devam edebileceğini söyledi.

Raporda kripto para piyasasındaki bu olumsuz trende rağmen stablecoin arzının Ağustos’taki piyasa düzeltmesi sonrasında büyümeye devam ettiği vurgulandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!