Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Odaklı Altcoin Projesi Adını Değiştirme Kararı Aldı: Fiyat Yükselişte!

Merkeziyetsiz finans (DeFi) Maker (MKR) adını değiştireceğini duyurdu.

DeFi alanında en eski ve en büyük borç verme protokollerinden biri olan MakerDAO, önemli bir yeniden yapılanma sürecine girerek ismini “Sky” olarak değiştirdi. 7 milyar dolarlık varlık yöneten protokol, mevcut DAI stablecoin ve MKR yönetişim token’ının yeni versiyonlarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Duyurunun ardından MKR özelinde %6 civarında yükseliş yaşandı.

MakerDAO’nun, 5 milyar dolar değerindeki DAI stablecoin’i ve MKR yönetişim token’ı, sırasıyla USDS stablecoin ve SKY yönetişim token’ı olarak yenileniyor.

Ancak, mevcut DAI ve MKR tokenleri dolaşımda kalmaya devam edecek ve kullanıcılar, DAI’yi 1:1 oranında USDS ile, her bir MKR tokenini ise 28.000 SKY token’ı ile takas etme seçeneğine sahip olacaklar.

Yeni tokenler 18 Eylül’de piyasaya sürülecek ve token sahipleri, eski tokenleri tutma veya yenileriyle değiştirme konusunda özgür olacak.

MakerDAO’nun kurucu ortağı Rune Christensen, CoinDesk ile yaptığı bir röportajda, “DeFi’yi devasa boyutlara nasıl ölçeklendirebiliriz?” sorusuna odaklanarak bu değişiklikleri başlattıklarını ifade etti.

Christensen, bu yeniden yapılanma sürecinin, protokolün “Endgame” olarak adlandırılan büyük bir reformunun bir parçası olduğunu ve Mayıs 2023‘te bu süreci ilk olarak bir yönetim forumu gönderisinde açıkladığını belirtti.

Endgame süreci kapsamında geliştirilen bu yeni tokenler, MakerDAO’nun Tether gibi devasa bir ölçeğe ulaşmasını amaçlıyor. Tether, şu anda piyasadaki en büyük stablecoin olan 116 milyar dolarlık USDT’yi ihraç ediyor.

Christensen, bu dönüşümün temel amacının, MakerDAO’nun merkeziyetsiz stablecoin’ini daha da büyütmek ve DeFi’yi daha büyük ölçeklere taşımak olduğunu vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!