Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin Yıllar Sonra Tekrar Para Gönderdi, Bu Seferki Sebep Ne?

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, geçtiğimiz saatlerde Gitcoin’e tekrar bağışta bulundu.

Blockchain analiz firması Arkham Intelligence’ın verilerine göre Vitalik Buterin, Gitcoin’e 17,73 ETH (44.600 dolar) gönderdi.

Vitalik Buterin’in bağış geçmişi

Buterin, Gitcoin’e ilk kez bağışta bulunmuyor. Ethereum kurucusu, Gitcoin’e 12 Mayıs 2021’de 49 trilyon Akita Inu (AKITA) bağışlamıştı. Bunların değeri, o dönemde yaklaşık 5 milyon dolardı.

Gitcoin ekibi, o dönemde, “Gitcoin, hazine ve yol haritası üzerindeki yönetişimi topluma devretme sürecinde. Gitcoin Ekibi, Vitalik’e teşekkür ederken, bu tokenlerin Gitcoin’in açık kaynak projeleri inşa etme ve finanse etme misyonunu nasıl etkileyeceği konusunda belirsizliğini koruyor. Gitcoin Ekibi’nin merkezsizleşme taahhüdü doğrultusunda, Gitcoin topluluğu bu tokenlerin en iyi nasıl kullanılacağına kendisi karar verecek” açıklamasını yaptı.

Ethereum Vakfı’nın kimlere ödeme yaptığı öğrenildi

Vitalik Buterin, yakın zamanda Ethereum Vakfı’nın 2023’teki harcamalarıyla ilgili detayları paylaştı. Bu bilgilere göre vakfın bütçesinin yüzde 36,5’i “yeni kurumlara”, yüzde 24,9’u Layer 1 alanındaki ar-ge çalışmalarına ayrıldı. Buna Go-Ethereum, Solidity, Devcon gibi projeler üstünde çalışan kişilere dağıtılan hibeler de dahil edildi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!