Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OKX Açıkladı: Kripto Para Yatırımcıları İçin Yeni Para Kazanma Şansı Doğdu

Dünyanın işlem hacmi bakımından üçüncü büyük kripto borsası olan OKX, çift bacaklı kripto arbitraj stratejisi için yeni bir otomatik yürütme özelliğini duyurdu ve perakende yatırımcıların getiri potansiyelini artırmalarına olanak tanıdı.

Bu son güncelleme, OKX’in Arbitraj botunu kullanan uygun kullanıcıların, spot ve sürekli vadeli işlemler piyasalarında karşıt pozisyonlar yerleştirme zorluklarını aşmalarını sağlıyor.

Bu yöntem, iki piyasa arasındaki fiyat farklılıklarından yararlanmak için kullanılıyor. Bu pozisyonların Bitcoin (BTC) ve diğer birkaç kripto para birimine bağlı piyasalarda otomatik olarak yerleştirilmesinin artık yerleşik yapay zeka (AI) aracılığıyla gerçekleştirildiği belirtildi, bu da bu sofistike stratejiyi farklı deneyim seviyelerine sahip yatırımcılar için erişilebilir hale getiriyor.

Kripto para yatırımcıları için yeni fırsat

Bu piyasa nötr strateji, en azından 2020 boğa koşusundan bu yana deneyimli yatırımcılar arasında oldukça popüler hale geldi. Tipik bir işlem, spot piyasada kripto para birimi satın almayı ve sürekli vadeli işlemler sözleşmelerini, vadeli işlemlerin spot fiyata göre primli işlem gördüğü durumlarda satmayı içerir. Bu şekilde arbitrajcılar, sürekli vadeli işlemlerde uzun (boğa) pozisyonları olanlardan fonlama ücretini toplarken, fiyat oynaklığı risklerini bertaraf ederler. Bu strateji, fiyat yükseliş dönemlerinde yıllıklaştırılmış %20’nin üzerinde getiri sunabilmiştir.

Otomatik yürütme, OKX’in perakende yatırımcılarının benzer getiriler elde etmelerine yardımcı olabilir.

Borsanın arbitraj botunun akıllı modu, en uygun stratejiyi otomatik olarak önerir, giriş ve çıkışları ve pozisyon ayarlamalarını yönetir. Özel mod ise, yatırımcıların kendi araştırmalarına dayalı stratejiler seçmelerine olanak tanır.

OKX Küresel Ticari İşler Başkanı Lennix Lai, “Bu geliştirilmiş Akıllı Arbitraj botu ile, kripto piyasasında her seviyeden yatırımcıya yönelik otomatik ve sezgisel ticaret çözümleri sunmaya devam ediyoruz. Daha fazla otomasyon ekleyerek, arbitraj gibi sofistike stratejilerin yürütülmesinin erişilebilirliğini ve kolaylığını artırdık,” dedi.

Diğer borsalar, örneğin Binance, aynı zamanda arbitraj stratejisinin otomatik yürütülmesini de sunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!