Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Yöneticisi İsyan Etti: “Bana Neden Bunu Yapıyorsunuz?”

Binance yöneticisi Tigran Gambaryan, Şubat ayından bu yana Nijerya’da tutuklu bulunuyor ve bu süreçte sağlık durumunun kötüye gitmesiyle birlikte Abuja’daki bir mahkemeye çıkarken zor anlar yaşadı.

Gambaryan, hapishane yetkililerinin tekerlekli sandalye talebini reddetmesi üzerine, sol bacağını sürüyerek mahkeme salonuna girmek zorunda kaldı.

X’te (eski adıyla Twitter) paylaşılan bir videoda Gambaryan’ın kendisini mahkemeye götüren gardiyandan yardım istediği görülüyor. Videoda, “İyi değilim, bu çok saçma” diyen Gambaryan, destek için gardiyanın bileğini tutarken, gardiyanın geri çekilmesi üzerine kalabalığa dönerek, “Yardım etmemesi söylendi. Bu bir gösteri, ben masum bir insanım. Bana neden bunu yapıyorsunuz?” şeklinde isyan etti.

Binance yöneticisi fenalaştı

Gambaryan’ın avukatları, mahkemeden sağlık durumu gerekçesiyle serbest bırakılmasını talep etti. Ailesinin sözcüsü, Gambaryan’ın hapishanede sıtma, zatürre, bademcik iltihabı ve bel fıtığı gibi ciddi sağlık sorunları yaşadığını ve bu durumun yürümekte güçlük çekmesine neden olduğunu belirtti. Ancak, Nijerya Ekonomik ve Mali Suçlar Komisyonu (EFCC) adına konuşan savcı, Gambaryan’ın sağlık durumunun kötü olmadığını ve tedaviyi reddettiğini iddia ederek bu talebe karşı çıktı.

Gambaryan’ın Kuje hapishanesinde tutulduğu süreç boyunca, sağlık kayıtlarına erişim sağlanamadığı ve avukatlarıyla düzgün bir şekilde görüşmesine de izin verilmediği iddia ediliyor. Ailesinin sözcüsü, bazı sağlık kayıtlarının mahkemeye sunulduğunu ancak önemli belgelerin, özellikle de MRI taramasının eksik olduğunu dile getirdi.

Gambaryan’ın eşi Yuki, bu durumun tamamen adaletsiz olduğunu belirterek, “ABD hükümeti, Tigran’a yardım etmek için daha fazla çaba göstermeli. Bu durum insanlık dışı ve onur kırıcı, artık sabrım tükendi” dedi.

Binance adına gitmişti

Gambaryan, Binance’in finansal suç uyumundan sorumlu yöneticisi olarak görev yapıyordu ve Nijerya hükümetinin daveti üzerine Abuja’ya gönüllü olarak gitmişti.

Ancak Nijerya yetkililerinin Binance’i suçlaması üzerine vergi kaçakçılığı ve kara para aklama suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı. Vergi kaçakçılığı suçlamaları daha sonra düşürüldü, ancak kara para aklama davası Haziran ayından bu yana devam ediyor ve Gambaryan tüm suçlamaları reddediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!