Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Hangi Yönde Hareket Edecek? Eylül Ayı Dalgalı Geçebilir

Kripto analistleri, önümüzdeki haftalarda Bitcoin fiyatını yukarı yönlü harekete geçirebilecek üç önemli olayın yaklaştığını öngörüyor.

Coinstash kurucu ortağı Mena Theodorou, Bitcoin’in bir sonraki büyük hareketinin ABD’deki seçim döneminde yaşanacak siyasi değişimlere ve yaklaşan makroekonomik verilere bağlı olacağını belirtti.

Theodorou, “Piyasanın nasıl tepki vereceği, bir kırılma mı yoksa bir düşüş mü yaşanacağı, büyük olasılıkla bir sonraki önemli haber veya piyasa değişimine bağlı olacak… Şu an için piyasa biraz ‘bekle ve gör’ modunda gibi görünüyor,” dedi.

Gözler Fed toplantısında

EToro piyasa analisti Josh Gilbert, 18 Eylül’de yapılacak olan Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısını Bitcoin fiyat hareketi için bir sonraki “büyük katalizör” olarak görüyor. Piyasada genel kanı, ABD Merkez Bankası’nın bu ay faiz indirimi kararı alacağı yönünde.

Gilbert’a göre bu, Bitcoin gibi riskli varlıklar için büyük bir olumlu etki yaratacak. Gilbert, “Sonuç olarak, bir faiz indirimi geliyor ancak şimdiki odak, bu indirimin boyutunda. Bu hafta açıklanacak olan ABD işsizlik verileri, beklentileri şekillendirecek ve kripto varlıklarında hareketlilik yaratabilir” dedi.

Resesyon beklentileri artacak mı?

Coinstash CEO’su Tina Wang, 6 Eylül’de açıklanacak olan ABD istihdam verilerine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Wang, “Temmuz ayı işsizlik oranı beklenenden yüksek geldi, bu da olası bir resesyon hakkında endişeleri artırıyor. İşsizlik oranı iki ucu keskin bir kılıçtır. Bir yandan, beklenenden yüksek bir oran resesyon olasılığını artırabilir, bu da iyi bir haber değil,” dedi. “Öte yandan, bu durum aslında piyasa için olumlu olabilir çünkü Fed’e faiz oranlarını düşürmek için daha fazla neden verebilir” diye ekledi.

Eylül ayı dalgalı geçebilir

IG Markets analisti Tony Sycamore, Bitcoin’in 65.000 dolarlık son yüksek seviyeyi kalıcı bir şekilde aşması gerektiğini belirtti. Eğer Bitcoin bu seviyenin üzerine çıkabilirse Sycamore’a göre fiyat, piyasada olumlu bir eğilimin oluşmasından önce 70.000 ile 74.000 dolar arasında bir “direnç kümesi” ile karşı karşıya kalacak.

Tarihsel olarak Eylül ayı, Bitcoin için genelde kötü geçiyor ve Gilbert, yatırımcıların Eylül ayında daha fazla dalgalanma beklemesi gerektiğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!