Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı 700.000 Doları Geçebilir mi? Analist Bu Tarihe İşaret Etti

Popüler bir kripto analisti olan TechDev, Bitcoin’in (BTC) şu anda yaklaşık kırk yıl önceki Japon borsa rallisini yansıttığını düşünüyor.

Takma adla tanınan analist, X platformunda 467.400 takipçisiyle Bitcoin’in 2010’dan bu yana performansını, Tokyo Borsası’nda işlem gören 225 mavi çip şirketini takip eden fiyat ağırlıklı bir endeks olan Nikkei 225’in 1950 ile 2000 yılları arasındaki performansıyla karşılaştıran grafikler paylaştı.

Bitcoin fiyatı, 700.000 doları geçebilir mi?

TechDev’in grafiklerine göre Bitcoin, 2028 ile 2029 yılları arasında 760.000 doları görebilir ve ardından birkaç yıllık bir ayı piyasası yaşayabilir.

Analist ayrıca Bitcoin’in fiyatını ve Çin 10 yıllık tahvilleri (CN10Y) ile ABD’deki mevsimsel olarak ayarlanmış para arzı (M2SL) arasındaki oranı karşılaştıran bir grafik paylaştı. TechDev’in grafiğine dayanarak, CN10Y ile M2SL arasındaki bir genişlemenin büyük Bitcoin rallilerini tetikleyebileceğini öne sürüyor.

Geçen ay, TechDev, kripto piyasasındaki son düşüş hakkında iyimser olduğunu belirten bir bülten yayımladı. Şu ifadeleri kullandı:

“Açıkça, piyasada aşırı bir korku var. Son iki hafta, daha önce 25.000 dolardayken asla ulaşılmayacağını söyledikleri 48.000 dolar seviyesine yapılan yeniden test sırasında ‘sana söylemiştim’ diyen karamsar ayıların yorumlarıyla doluydu.

Tam olarak görmek istediğim şey bu. Küresel makro koşulların yukarı yönlü olduğunu işaret ettiği bir zamanda geldiği gerçeği, benim için bu durumu iki haftalık yüksek sesli gürültüden başka bir şey yapmıyor. Son altı ay gibi.

Bu durum, tüm spekülatif piyasalarda genellikle böyle olur, ancak son iki yıl, kripto piyasasında diğer zamanlardan daha fazla bunu yansıttı – fiyat artışı, X tamamen korkmuş hale gelene kadar gerçekleşmiyor. Bu, FTX çöküşünden sonra 15.000 dolarda, bölgesel bankalar iflas ettiğinde 20.000 dolarda, acımasız post-ETF düşüşünden sonra 38.000 dolarda ve şimdi de geçerli.

Ayrıca birkaç hafta içinde duyarlılığın ne kadar hızlı değişebileceğini de hatırlayacaksınız. Tekrar olmasını bekliyorum. Tüm bunlar olurken, küresel döngü yukarıyı işaret etmeye devam ediyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!