Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Destekli Platformla Entegreydi: DeFi Altcoin’i Saldırı ile Yüzde 40 Çakıldı!

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Penpie, bir saldırı yaşadı ve kripto para topluluğuna paralarını çekmeleri önerildi.

Blockchain verilerine göre saldırıyı düzenleyen kişi veya kişiler, kripto para cinsinden yaklaşık 27 milyon dolar çaldı. Çalınan varlıklar arasında Ethereum (ETH) ve Ethena’nın sUSDE token’ı gibi isimler yer aldı.

Etherscan kayıtlarına göre saldırgan, bunları daha sonra Li.fi’yi kullanarak ETH’ye çevirdi ve yeni bir adrese aktardı.

Token fiyatı çakıldı

Saldırganın adresi ilk olarak yaklaşık 25 bin dolar değerinde olan 10 ETH ile fonlandı. Blockchain verilerine göre bu fonlar, kriptolar için mixer hizmeti veren Tornado Cash aracılığıyla aktarıldı.

Pendle Finance ile entegre olan Penpie, Pendle Finance kullanıcılarına getiri hizmeti veriyor. Binance Labs, Pendle Finance’e Mayıs 2023’te yatırım yaptığını açıklamıştı.

Pendle ekibi, Penpie protokolünde bir güvenlik açığı tespit edildiğini doğruladı. Pendle, kullanıcıların Pendle’da tuttuğu paraların güvende olduğunu belirterek önlem olarak platformdaki sözleşmeleri geçici olarak durdurdu.

Penpie’nin kendi token’ı olan PNP’nin değeri, yüzde 40’tan fazla düşüş yaşadı. Pendle Finance’in token’ı PENDLE ise günlük bazda yüzde 10,8 değer kaybetti. Aynı süreçte Bitcoin ve Ethereum, yüzde 4,5 ve yüzde 5,8 düşüş yaşadı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!