Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Önemli Veri 3 Yılın Dibine Geriledi: Fiyata Etkisi Ne Olur?

Son verilere göre Bitcoin ağındaki aktif adres sayısı, 2024’te son yılların en düşük seviyelerine geriledi.

On-chain veri ve analiz platformu CryptoQuant’ın bir yazarı, kısa süre önce yayınladığı yazıda Bitcoin’in son durumu ile ilgili kritik bilgiler paylaştı. Analiste göre Bitcoin ağındaki aktif adres sayısı, 2024’te son yılların en düşük seviyelerine geriledi. 

Söz konusu durum Bitcoin fiyatının yaklaşık 45.000 dolar seviyesinde olduğu üç yıl öncesine benzer bir tablo çiziyor. CryptoQuant’ın on-chain verilerinden yararlanan analiste göre aktif adreslerdeki düşüş, ağdaki genel aktivitenin azalması anlamına geliyor. Bu durumun da daha az işlem yapıldığı ve piyasa ilgisinin zayıfladığı şeklinde yorumlanabileceği belirtiliyor.

quicktake-image

Düşük işlem hacminin Bitcoin fiyatı üzerinde olumsuz bir etki yaratabileceği belirtilirken ağdaki durgunluğun genellikle düşük volatilite ile sonuçlandığı vurgulandı. Fiyat istikrarının paralelinde gelen bu neden Bitcoin’in yaklaşık 180 gündür 71.000 – 50.000 dolar aralığında yatay bir seyir izlemesinden kaynaklanıyor.

Analist ayrıca şu ifadelere yer verdi:

Bazı yatırımcılar için aktif adreslerdeki ve fiyattaki düşüş, gelecekte bir ralli beklentisiyle Bitcoin satın almak için bir fırsat olarak görülebilir. Ancak düşüş yatırımcılar tarafından mevcut makro senaryoda bir zayıflık ya da alaka kaybı işareti olarak yorumlanırsa, yeni giriş fırsatları sağlayan varlığa olan ilgisizliği artıran yeni destekler oluşmalıdır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!