Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Dev Goldman Sachs’tan Kamala Harris Uyarısı: Yüzde 5’lik Düşüş Kapıda!

Bankacılık devi Goldman Sachs, Kamala Harris’in kripto paralar üzerindeki olası etkisi konusunda uyardı.

Goldman Sachs, ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat başkan adayı Kamala Harris’in önerdiği vergi reformlarının S&P 500 endeksindeki şirketlerin karlarını %5 oranında düşürebileceğini belirtti.

Harris, Kasım’daki Başkanlık seçimleri öncesinde, büyük şirketlerin daha fazla vergi ödemesi gerektiğini savunarak kurumsal vergi oranını %21’den %28’e çıkarmayı teklif etmişti. Goldman Sachs analistleri, bu değişikliğin S&P 500 şirketlerinin karlarında %5’lik bir azalmaya yol açabileceğini vurguladı.

Harris’in önerdiği diğer düzenlemeler arasında, yabancı gelirlerin vergilendirilmesi ve alternatif asgari vergi oranının %15’ten %21’e yükseltilmesi bulunuyor. Bu düzenlemelerin, şirketlerin karlarını %8 oranında düşürebileceği belirtiliyor.

Öte yandan, Trump’ın federal kurumsal vergi oranını mevcut %21’den %15’e düşürme önerisinin, S&P 500 şirketlerinin karlarını yaklaşık %4 oranında artırabileceği hesaplanıyor. Goldman Sachs, ABD’deki mevcut kurumsal vergi oranının %26 olduğunu, ancak tipik bir S&P 500 şirketinin toplam etkili vergi oranının %19 civarında olduğunu belirtti.

Analistler, ABD kurumsal vergi oranında her bir yüzde puanlık değişikliğin, S&P 500’ün hisse başına kazancını (EPS) yaklaşık %1 veya 2 dolar kadar etkileyebileceğini aktardı.

Harris’in Demokrat Parti içindeki yükselişi, Joe Biden’ın seçim şansları konusunda bazı endişeleri olan Demokrat kampanyayı yeniden canlandırmış durumda. Anketler, Trump’ın Biden’a karşı önde olduğunu gösterirken, Harris bazı ulusal anketlerde Cumhuriyetçi rakibine karşı öne geçmeyi başardı

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!