Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Dip Yapmış Olabilir mi, Emir Defteri Ne Gösteriyor?

Bitcoin (BTC) emir defterleri, kripto para biriminin arz ve talep dinamiklerinde bir dip sinyali ve potansiyel bir yükselişin habercisi olabilir.

Hyblock Capital tarafından izlenen verilere göre, piyasa derinliği, yani alım ve satım emirlerinin toplanması, hafta sonu boyunca azaldı. Bu tür bir azalma genellikle piyasa dönüm noktalarında gözlemleniyor ve BTC’nin ağustos sonundaki 65.000 dolar seviyesinin üzerindeki zirveden düşüşünün sonuna gelindiğine işaret ediyor.

Piyasa derinliği, büyük ticaret emirlerini fiyatı etkilemeden absorbe etme yeteneğini ölçer ve genellikle günün saatine, piyasa olaylarına ve belirli fiyat seviyelerine bağlıdır. Piyasa dipleri, yatırımcıların kararsız kaldığı ve alım-satım emirlerinin azaldığı, likiditenin düştüğü dönemlerle karakterize edilir.

Hyblock Capital CEO’su Shubh Verma, CoinDesk ile yaptığı röportajda, düşük piyasa derinliklerinin genellikle bir fiyat dönüşümüne işaret ettiğini ve bu durumun yükseliş trendi öncesinde meydana geldiğini belirtti.

Bitcoin şu anda 54.800 dolardan işlem görüyor, geçen haftanın en düşük seviyesi olan 52.530 dolardan yüzde 4,3 oranında artış gösterdi. Ancak, Coinglass’a göre, perpetual futures piyasasındaki fonlama oranları hala negatif, yani piyasada düşüş yönlü pozisyonların ağırlıkta olduğunu gösteriyor.

Eğer piyasa dirençli kalırsa, kısa pozisyonlar kapatılarak fiyatlar üzerinde yukarı yönlü baskı yaratabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!