Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Destekli Altcoin Projesi Kredi Kartı Çıkarıyor: Pepe ve Wojak Dahil Edildi!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in launchpad projesi, kredi kartı çıkartacak.

Ether.fi, bir “kripto-tabanlı” kredi kartını ZK-rollup Scroll üzerinde kullanıma sunulacağını açıkladı. 9 Eylül’de X platformunda yapılan duyuruya göre Ether.fi Cash isimli Visa kredi kartı, kullanıcıların kripto varlıklarını teminat olarak kullanarak ödeme yapmalarını sağlayacak.

Bu yeni kart ayrıca, Visa’nın kabul ettiği her yerde kripto para ile ödeme yapılmasına olanak tanıyacak. Ether.fi’nin web sitesinde yer alan bilgilere göre degen markalı kartlar Pepe, Wojak, Chad ve Whale gibi seviyelere sahip bulunuyor.

Ether.fi’nin belirttiğine göre, bu kart non-custodial yani kripto paralar kullanıcıların cüzdanında kalıyor ve ayrı bir hesaba aktarılmıyor. Kullanıcılar, eETH, Liquid vault LP token’ları ve diğer getiri sağlayan varlıklar gibi kripto teminatları kullanarak satın alımlarını finanse edebiliyorlar. eETH, Ether.fi’nin likit restaking token’ıdır.

Kullanıcılar yakında “kart bakiyenizi yerel getirilerle ödeyebilirsiniz,” şeklinde bilgi verdi. Ether.fi, bu kartın merkeziyetsiz finans (DeFi) işlevselliğini kredi kartıyla birleştirdiğini belirterek, “kripto paranızı korurken, onu daha önce hiç yapmadığınız şeyler için kullanabilirsiniz” şeklinde aktardı.

Kripto dostu ödeme kartları, USD Coin gibi sabit paraların serbest ve neredeyse anlık dönüştürümleriyle hızla yayılmakta. Coinbase, Crypto.com, Gemini ve on-chain cüzdan sağlayıcısı Gnosis gibi kripto borsa markalarının kartları en bilinen seçenekler arasında yer aldı.

Kripto kredi kartı piyasasının 2023‘te 97 milyar dolar değerinde olduğu ve 2030‘a kadar yaklaşık 152 milyar dolara ulaşmasının beklendiği belirtiliyor. Ancak DeFi protokollerinin sunduğu kredi kartları nispeten nadir bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!