Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Fiyatı 22.000 Dolar Olabilir mi? Analistler Sebebini Açıkladı

Kripto para brokerliği StoneX Digital ve varlık yöneticisi VanEck’ten gelen iki analist tahminine göre Ethereum’un spot fiyatı bu on yılın sonunda iyimser bir senaryoda 12.000 ila 22.000 dolar arasında olabilir.

VanEck’in dijital varlık araştırma başkanı Matthew Sigel, Ethereum ağının 2030 yılına kadar yılda 66 milyar dolara kadar serbest nakit akışı üretebileceğini ve bu durumun ETH’nin fiyatını token başına 22.000 dolara kadar çıkarabileceğini öngörüyor.

StoneX veri bilimcisi David Kroger ise, ETH fiyatlarının önümüzdeki 18 ay içinde yaklaşık 4.600 dolara tırmanabileceğini belirtti. Ancak Kroger, Ethereum’un üzerinde çalıştığı bazı teknolojik gelişmeler göz önüne alındığında, fiyatın 12.621 dolara kadar çıkabileceğini de ekliyor.

Ethereum fiyat tahminleri neye dayanıyor?

Bu tahminler, Ethereum’un giderek artan işlem hacmi ile birlikte ETH sahiplerine işlem ücretlerinden değer aktarımı beklentilerine dayanıyor. Sigel, Ethereum’un geçen yıl yaklaşık 4 trilyon dolar değerinde yerleşim ve 5 trilyon dolar stabilcoin transferi gerçekleştirdiğini belirterek, Ethereum’un PayPal’ı geçtiğini ve Visa gibi ağlara yaklaştığını ifade etti.

Ethereum’un 2015’teki lansmanından bu yana 3 milyar dolar değerinde işlem ücreti (ETH cinsinden) ürettiğini söyleyen Sigel, ETH değerini artıran mekanizmalar arasında işlem ücretlerinin bir kısmının “yakılması” ve stake edenlere yeni ETH ödüllerinin dağıtılmasını da belirtti.

Ayrıca Sigel, Ethereum’un Mart ayında yapılan Dencun güncellemesinin işlem ücretlerini yüzde 95 oranında azaltmasından sonra düşen gelirlerin, yılın ikinci yarısında toparlanabileceğini öne sürdü.

David Kroger ise, küresel çapta merkezi kuruluşlara olan güvenin azalmasıyla birlikte, Ethereum gibi merkeziyetsiz alternatiflere olan talebin arttığını vurguladı. Bu talebin özellikle ABD dışındaki bölgelerde daha belirgin olduğunu da sözlerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!