Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Topluluğu Tepki Gösteriyordu: SEC ve Gensler Yasaları Çiğniyor mu?

ABD’deki üç meclis üyesi, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’ı, ajansın çalışanlarını politik inançlarına göre işe almakla suçladı. Bu iddiaların doğru olması durumunda, bu uygulamaların yasalara aykırı olabileceğini belirttiler.

Kuzey Carolina Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Patrick McHenry, Ohio Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi Başkanı Jim Jordan ve Kentucky Temsilciler Meclisi Gözetim ve Hesap Verebilirlik Komitesi Başkanı James Comer, Gensler’dan ajansın işe alım süreçlerinde politik ideolojilerin dikkate alındığına dair belgeleri teslim etmesini talep etti.

Milletvekilleri, SEC’in bu işe alım uygulamasının, adaletsiz uygulamaları engellemek amacıyla tasarlanan yasaları ihlal edebileceğini öne sürüyorlar. Mektupta, “Komitelerin denetimi, SEC’in memurlarını işe alırken federal yasaya uygun hareket edip etmediğini değerlendirmek ve bireylerin politik bağlılıklarının SEC’in personel kararlarını ne ölçüde etkilediğini belirlemek için hayati önem taşıyor” denildi.

Kripto para topluluğu tepki gösteriyor

Gensler, kripto para endüstrisinden de uzun süredir eleştiri alıyor. Gensler, çoğu kripto paranın menkul kıymet olduğunu ve bu nedenle SEC’in yetki alanına girdiğini savunuyor.

Ayrıca kripto platformlarının SEC’e kaydolmaları gerektiğini ifade ediyor. Kripto şirketleri ise mevcut düzenleyici çerçevenin dijital varlıklar için uygun olmadığını ve SEC’e kaydolmanın mümkün olmadığını ileri sürüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!