Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yatırımcıları Ne Kadar Kâr Etti? Binance Kullanıcıları Bu Fiyattan Aldı

Blockchain analiz firması CryptoQuant’ın verilerine göre uzun vadeli Bitcoin balinaları, paralarını ikiye katlamış durumda.

CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, Bitcoin’in farklı gruplardaki maliyet-bazı verilerini paylaştı.

Verilere göre yeni custodian cüzdanlar ve ETF’ler için Bitcoin’in maliyet-bazı 62.000 dolar seviyesinde, bu da mevcut fiyatın yüzde 6 altında. Binance trader’ları ise ortalama 55.000 dolardan işlem yaparken, bu gruptaki maliyet-bazı mevcut fiyatın yüzde 3 üstünde yer alıyor.

Madencilik şirketleri, Bitcoin’i ortalama 43.000 dolardan alırken, şu anki fiyatla yüzde 32 oranında kâr elde etmiş durumdalar. Öte yandan, eski balinaların maliyet-bazı 27.000 dolar ve bu grup yüzde 106 kazanç sağladı.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, 14 Mart’ta 73.737 dolara kadar yükselerek kendi adına tüm zamanların fiyat rekorunu kırdı. O tarihte Bitcoin yatırımcılarının neredeyse tamamı kârlı durumdaydı.

Bitcoin yatırımcıları ne durumda?

Bu veriler, özellikle eski balinaların en büyük kazançları elde ettiğini gösteriyor. Güncel fiyatın 57.000 dolar olduğu düşünüldüğünde, Binance trader’ları hafif kârda, madencilik şirketleri ise daha büyük kâr oranlarına sahip. Custodial cüzdanlar ve ETF’lerin ise henüz zarar bölgesinde olduğu dikkat çekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!