Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

35 Milyar Dolarlık Stablecoin Devi Zan Altında: “Ekosistemi Umursamıyorsunuz”

35 milyar dolarlık USDC’nin ihraççısı Circle, blockchain araştırmacısı ZachXBT tarafından Kuzey Koreli hacker grubu Lazarus ile bağlantılı fonları kara listeye alma konusunda gecikmeli hareket ettiği için eleştiriliyor.

ZachXBT, Circle’ın diğer büyük stablecoin ihraççılarına kıyasla Lazarus Grubu’na bağlı adresleri dört aydan fazla bir gecikmeyle kara listeye aldığını iddia ediyor. Bu gecikmenin, Circle’ın ünlü hacker grubuyla bağlantılı işlemlerden kâr elde etmesine yol açtığı öne sürülüyor.

Lazarus Grubu, 11 Eylül’de Endonezya merkezli kripto borsası Indodax’a yönelik 20 milyon dolarlık hack saldırısının düzenledi. Bu saldırı, borsanın geçici olarak operasyonlarını durdurmasına neden oldu.

Araştırmalar, Lazarus Grubu’nun 2020-2023 yılları arasında yaklaşık 200 milyon doları stablecoinler aracılığıyla akladığını ortaya koydu. Bu durum, stablecoin’lerin yasa dışı faaliyetlerde kullanımını ve ihraççıların bu tür kullanımları önleme sorumluluğunu gündeme getirdi.

ZachXBT, Circle’ı DeFi saldırılarından sonra hiçbir adresi kara listeye almama konusunda eleştirdi ve şirketin bu ekosistemi umursamadığını vurguladı.

Dört stablecoin üreticisi de listeye aldı

Paxos, Tether, Techteryx ve Circle dahil dört büyük stablecoin ihraççısı, Lazarus Grubu ile bağlantılı iki adresi kara listeye aldı.

4,96 milyon dolarlık fonlar dondurulurken, bu adreslerde USDT, BUSD, TUSD ve USDC gibi stablecoin’ler bulunuyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!