Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Kullanıcılarına Yeni Fırsat Doğdu: Web3 Ağında Airdrop Geliyor

Web3 iletişim protokolü WalletConnect, kripto cüzdanları merkeziyetsiz uygulamalara bağlayan yapısıyla bilinirken, şimdi de kendi token’ı Connect Token (WCT)’yi Ethereum Layer 2 ağı olan Optimism Mainnet üzerinde başlatmaya hazırlanıyor.

Ayrıca, WCT token’ı kullanıcılarına airdrop ile dağıtılacak.

WalletConnect tarafından yapılan açıklamada, “WCT, WalletConnect Ağı’nın merkeziyetsizlik yol haritasında önemli bir adım ve ağın ekonomik ve yönetişim yapısının temel taşı olacak” ifadeleri kullanıldı.

WCT airdrop’u için kayıtlar 24 Eylül’de açılacak ve airdrop’a katılma kriterleri, WalletConnect Ağı’ndaki kullanım verilerine dayanacak.

Airdrop detayları

WCT token’ının başlangıç arzı 1 milyar adetle sınırlandırılmış durumda ve bu arzın yüzde 18,5’i yani 185 milyon token, airdrop’un birinci sezonu için ayrıldı.

Airdrop, WalletConnect kullanıcıları, cüzdanlar, uygulamalar, düğümler, yazılım geliştirme kitleri ve WalletConnect’in başarısına katkı sağlayan topluluklarını kapsayacak.

Airdrop’a katılmak isteyen kullanıcıların cüzdanlarını bağlaması, GitHub hesaplarını ilişkilendirmesi ve bir e-posta adresi sağlaması gerekiyor. Uygunluk için Ethereum adresi, aktif WalletConnect kullanımı veya açık kaynak projelerine katkıda bulunma gibi kriterler aranacak. Yaptırım altında olan cüzdanlar veya IP adresleri ise diskalifiye edilecek.

Airdrop’un birinci sezonu 11 Ekim’de sona erecek ve tokenlar, geçmiş etkileşimler incelendikten sonra dağıtılacak. Talep edilmeyen tokenlar, sonraki airdrop sezonlarına aktarılacak. Birinci sezona katılamayan kullanıcılar, ilerleyen sezonlarda katılma şansı bulabilecek.

WCT’nin geleceği

Başlangıçta WCT token’ları transfer edilemeyecek, bu da ağın işlevselliği, istikrarı ve ekosistem gelişimine odaklanılmasını sağlayacak. Ancak, tokenların transfer edilebilirliği topluluk yönetişimi yoluyla 2025’e kadar etkinleştirilebilir. WCT token’ları, yönetişim ve staking amaçlı kullanılabilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!