Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

571 Milyar Dolarlık Banka, Bitcoin ve Ethereum İçin Yeni Ürün Çıkarıyor

Singapur’un önde gelen bankalarından DBS Bank, kurumsal müşterileri için tezgah üstü (OTC) kripto opsiyonları ve yapılandırılmış tahviller sunmaya hazırlanıyor.

Banka, Bitcoin ve Ethereum gibi piyasa değeri en büyük iki dijital varlığa dayalı finansal ürünler sunacağını duyurdu.

2024’ün dördüncü çeyreğinde başlaması planlanan bu hizmet, kripto varlıklara maruz kalmak isteyen kurumsal müşterilere opsiyon ticareti ve yapılandırılmış tahviller aracılığıyla yatırım yapma imkanı tanıyacak.

Kripto opsiyonları ve yapılandırılmış tahviller

Kripto opsiyonları, temelinde yer alan kripto paraların fiyatına bağlı olarak değer kazanır. Yatırımcılar, varlıkların fiyat oynaklığına karşı “hedging” stratejileriyle bu piyasaya girebilir.

Yapılandırılmış tahviller ise finansal kurumlar tarafından çıkarılan borçlanma araçlarıdır ve getirileri, dayanak varlıkların performansına bağlıdır.

DBS Bank, müşterilerine Bitcoin ve Ethereum’un fiyat dalgalanmalarına karşı pozisyonlarını hedge etme fırsatı sunacak. Özellikle, Bitcoin fiyatlarının sabit bir fiyatın altına düşmesi durumunda, müşteriler put opsiyonları satın alarak sabit bir fiyattan satış yapabilecekler.

Profesyonel yatırımcılara yeni yatırım imkanları

DBS’nin ticaret ve yapılandırma başkanı Jacky Tai, profesyonel yatırımcıların portföylerinde dijital varlıklara giderek daha fazla yer verdiğini belirtti.

Tai, bu hamlenin DBS’nin dijital varlık ekosistemine kurumsal düzeyde güvenilir erişim sağlamaya yönelik değer önerisiyle uyumlu olduğunu vurguladı. Tai ayrıca, bu yeni hizmetlerin profesyonel yatırımcılara, dijital varlık portföylerini yönetmelerine yardımcı olabilecek gelişmiş stratejiler sunacağını ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!