Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analistten Bitcoin Senaryosu: FED 50 Baz Puan Düşürse Bile Bu İkisi Düşüş Getirecek!

BRN analisti enflasyon ve resesyon risklerinin, beklenen 50 baz puanlık faiz indirimi gerçekleşse bile piyasada olumsuz bir tepkiye yol açabileceğini belirtti.

Araştırma şirketi BRN analisti Valentin Fournier sürekli enflasyon endişelerinin ve resesyon riskinin, beklenen 50 baz puanlık faiz indirimi gerçekleşse bile piyasada olumsuz bir tepkiye yol açabileceğini söyledi.

Fournier konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

Bitcoin’in son haftalardaki volatilitesi artıyor ve yaklaşan ABD Merkez Bankası (FED) kararı bu volatiliteyi daha da artırabilir.

Ayrıca BRN analisti, teknik göstergelerin 6 Eylül’deki 52.500 dolara kadar düşüşten bu yana Bitcoin’in toparlanmasındaki ivmenin zayıfladığını ve bu durumun bir trendin tersine dönme olasılığını artırdığını söyledi.

Öte yandan QCP Capital, çarşamba günü gerçekleşecek FOMC toplantısı (18 Eylül) ve geçtiğimiz gün başlayan Token2049 etkinliğinin sektör üzerinde volatilite yaratabileceği aktarmış ve buna yönelik olası bir yükseliş senaryosu çizmişti. 

Bitfinex analistleri de benzer bir açıklama ile  ABD Merkez Bankası’nın bu hafta dört yıl sonra ilk kez faiz indirimi yapmasının beklendiğini ve bunun geleneksel güvenli liman varlıklarına olan talebi daha da artırabileceğini belirtmişti. Analistler ayrıca tıpkı QCP Capital gibi haftanın oldukça volatil geçeceğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!