Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) Hapisten Ne Zaman Çıkacak: Tarih Netleşti!

Binance kurucusu Changpeng Zhao, KYC ihlalleri nedeniyle aldığı dört aylık hapis cezasının ardından 29 Eylül’de serbest bırakılacak.

Binance’in kurucusu ve eski CEO’su Changpeng Zhao (CZ), dört aylık hapis cezasının ardından bu ayın sonunda serbest kalacak. ABD Cezaevleri Bürosu’nun internet sitesine göre Zhao, 29 Eylül’de serbest bırakılacak ve toplamda 118 gün hapis yatmış olacak.

Resim

CZ, üç ayını Kaliforniya’nın Lompoc II düşük güvenlikli cezaevinde geçirdikten sonra, ağustos sonunda San Pedro’daki bir yarı açık evine nakledildi. Nisan ayında Banka Gizliliği Yasası’nı ihlal ettiği gerekçesiyle dört ay hapis cezasına çarptırılan Zhao, Binance’de yeterli bir KYC (müşterini tanı) programı kurmadığı için suçunu kabul etmişti.

Buna paralel olarak CZ, 50 milyon dolarlık bir para cezası ödemeyi ve Binance’de yürüttüğü CEO’luk görevinden ayrılmayı kabul etmişti. Zhao’nun yerine eski Abu Dabi ve Singapur düzenleyicisi Richard Teng, Binance’in yeni CEO’su olarak atanmıştı.

Son alınan kararlara göre Binance’in eski CEO’su Changpeng Zhao, şirketi yönetmekten ömür boyu men edilmesine rağmen çoğunluk hissedarı olarak şirketteki etkisini sürdürecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!