Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Bitcoin Madencisinin Boğaya Güveni Tam: Milyonlarca Dolarlık Yatırım Geldi!

ABD’li dev Bitcoin (BTC) madencisi CleanSpark’ın son yatırımları merak uyandırdı.

Bitcoin madencisi CleanSpark, son dönemde yaptığı satın alımlarla piyasanın dikkatini çekti.

Şirket, 17 Eylül Salı günü yaptığı açıklamada, Mississippi eyaletinin Clinton kenti yakınlarında bulunan iki yeni Bitcoin madencilik tesisini ve bu tesislere ait arazileri satın aldığını duyurdu.

Bu satın alımın toplam maliyeti 5,775 milyon dolar olarak açıklandı ve tesisler 16,5 megavat kapasiteyi destekleyecek şekilde tasarlandı.

CleanSpark, yeni satın alınan tesislerin 1 Aralık’ta tamamlanarak hizmete girmesini bekliyor. Bu tesislerde S21 pro madencilik cihazları kullanılacak ve toplamda yaklaşık bir exahash (EH/s) işlem gücüne sahip olacak. Bu eklemeyle birlikte CleanSpark’ın Mississippi’deki veri merkezi portföyü 60,5 MW’a ulaşmış olacak.

Bitcoin üretim kapasiteleri artıyor

CleanSpark CEO’su Zach Bradford, son yedi gün içinde operasyonel kapasitelerinin 211,5 MW yeni kapasiteye ulaşarak %38’lik bir artış gösterdiğini belirtti. Bu artışın, şirketin 2024 sonuna kadar 37 EH/s, 2025’te ise 50 EH/s hedeflerine ulaşmasına önemli bir katkı sağlayacağını vurguladı.

Bradford, CleanSpark’ın hızla büyümesinin, uzun vadede hissedarlarına değer yaratma konusundaki kararlılığını gösterdiğini söyledi.

Bu duyuru, şirketin geçtiğimiz hafta Knoxville, Tennessee’deki yedi madencilik tesisini ve ilgili arazileri 27,5 milyon dolara satın alacağını açıklamasının hemen ardından geldi. Bu satın alımda, megavat başına yaklaşık 324.000 dolar ödeme yapılacağı belirtilmişti.

CleanSpark hisseleri, açıklama sırasında %1 artışla 9,16 dolardan işlem görüyordu. Yılbaşından bu yana %15,6’lık bir düşüş yaşasa da Bernstein, şirketi MARA ve Core Scientific ile birlikte en büyük üç Bitcoin üreticisinden biri olarak değerlendirerek “outperform” (beklentinin üzerinde getiri) notu verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!